Rezilna ograja na slovenski meji z Italijo lahko že Oktobra 2019

Tokratno naslovno sliko je na terenu posnela naša bralka, na kateri lahko vidite aktivnosti slovenske policije in vojske na terenu, pri preganjanju migrantov na območju Slovenije. Slika je bila namreč posneta na območju Materije, daleč od južne slovenske meje s Hrvaško, prek katere migranti vdirajo v državo.

Novi ilegalni vdori migrantov v Slovenijo ta vikend, mnogi se bodo verjetno prebili čez Slovenijo vse do Italije, pa ne bodo edina črna pika Slovenije v mednarodnih očeh. V soboto se je namreč zgodila kraja orožja, zaradi vsesplošne javne nevarnosti in bližine meja, saj se je kraja zgodila na območju PU Koper, pa so bili slovenski policisti prisiljeni o nevarnosti obvestiti tudi italijanske kolege.

Tako lahko na Salvinijev seznam razlogov za rezilno žico na meji s Slovenijo dodamo še alinejo:

  • Ustavitev ilegalnega tihotapljenja orožja iz Balkana in Slovenije v Italijo

Na območju PU Koper so policisti od srede 26. 6., do petka, 28. 6. 2019 skupno obravnavali 17 migrantov, 3 azilante in 2 tihotapca.
Afganistan – 6,
Kosovo – 4,
Pakistan – 4,
Bangladeš – 1,
Indija – 1,
Turčija – 1.

Kraja lovskega orožja – Splošna nevarnost za javnost

V sobot, 29. Junija je v kletnih prostorih stanovanjske hiše na Pomjanu, Koper, neznani storilec vlomil v omaro, v kateri je imel oškodovanec shranjeno orožje.

5x – lovska puška

2x – lovska pištola

200x – naboji za orožje

Zaradi zagotavljanja varnosti občank in občanov ter policistov na terenu so bili o tatvini orožja nemudoma obveščene vse policijske postaje na območju Republike Slovenije.

Prav tako so bili zaradi bližine državne meje z Republiko Italijo obveščeni Italijanski varnostni organi.

Kljub intenzivnemu delu kriminalistov in policistov na terenu, za enkrat PU Koper še ni potrdil, da bi bil neznani storilec migrant, ki je v Slovenijo iz Hrvaške vstopil nezakonito.

Kot smo že poročali na našem portalu, je zaradi viška turistične sezone in nenadzorovanih prehodov migrantov čez slovensko ozemlje, predvsem na območju juga države povečana stopnja kriminalne aktivnosti.

Primerljivo orožje in naboji odtujenemu orožju, foto: PU Koper

Iz PU Koper so glede primera kraje orožja sporočili še, da je »Neznani storilec ukradel zgoraj navedeno in odšel s kraja. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je na dvorišču hiše pregledal tudi notranjost odklenjenega osebnega avtomobila, iz katerega pa ni vzel ničesar.«

Zato naše bralke in bralce še enkrat pozivamo, da poskrbijo za svojo lastno varnost in varnost svojih bližnjih. Kljub temu, da smo v letošnjem letu priča vrsti novih kriminalnih dejanj, katere v prejšnjih turističnih sezonah in poletnem času povečane kriminalne aktivnosti v Sloveniji nismo videli, pa je na dokončne zaključke glede tega primera kraje potrebno počakati na uradne zaključke pristojnih organov. Saj se je ravno v nedavnem primeru mariborske sodnice pokazalo, kako neprimerna in nevarna so lahko predčasna sklepanja glede okoliščin, kjer so slovenski levičarji brez utemeljenih razlogov sprožili nov pogrom nad svojimi ideološkimi nasprotniki.

Uredništvo