Prek 1000 dokazov dobro varovane slovenske meje na Primorskem

Bolj kot Salvini si za ožičenje Slovenije prizadeva Fedriga, foto: Il Piccolo

Julij je bil za policiste PU koper spet delovno naporen, saj so samo na področju ilegalnih migracij ujeli prek 850 migrantov.

Tej številki pa je potrebno prišteti še prek 200 migrantov, ki so se uspešno sprehodili v Italijo, kjer so jih prestregle obmejne mešane slovensko-italijanske enote, ali italijanska policija.

Italija v postopno zapiranje zahodne slovenske meje

Mešane slovensko-italijanske policijske enote naj bi ustavile ilegalne prehode meje med državama. Žal Julij, prvi mesec vzpostavitve teh policijskih enot, po številu ilegalnih prehodov meje ni bil nič manj prometen od preteklih mesecev. Kar furlanskim voditeljem potrjuje, da ima Slovenija resen varnostni problem pri varovanju svoje južne meje, ob enem pa imajo zaradi tega tudi sami odprto varnostno vprašanje nezaščitene vzhodne italijanske meje, čez katero se sedaj zliva že več migrantov, kot pa jih pride v Italijo po Mediteranu (klik).

Policisti PU Koper so v mesecu Juliju na svojem območju ujeli 851 oseb, ki so nedovoljeno prečkale slovensko-hrvaško mejo.

Tržaški policisti so na območju svoje pristojnosti v Juliju ujeli prek 210 migrantov, ki so tja prišli iz Slovenije.

Tiščanje glave v pesek slovenske politike

Ob vseh številkah in statistikah, katere italijanski politiki dežurno beležijo, pa se slovensko politično vodstvo, skupaj z odgovornimi na državnih inštitucijah spreneveda in po nojevsko tiščijo glave v pesek pred aktualnimi problemi.

Notranji minister Boštjan Poklukar je 15. Julija 2019 v državnem zboru izjavil naslednje: »Letos so nam italijanski varnostni organi vrnili 169 ilegalnih migrantov iz Republike Italije v Slovenijo… Tudi po tem ocenjujemo, da slovenska policija uspešno varuje schengensko mejo, seveda na območju policijskih uprav,… kjer so ti intenzivni prehodi tudi najpogostejši. Gre pa večinoma za državljane Pakistana, Alžirije, Afganistana in Maroka, te države so najpogostejše pri teh ilegalnih prehodih, in pravzaprav smo na tem področju po statistikah tudi uspešni.«

Ta izjava se nanaša na migrante, ki v Italiji ne morejo niti zaprositi za azil, podana pa je bila sredi Julija, ko je bilo že znano, da je nezaščitena slovenska meja večji problem za Italijo od mediteranske morske poti (klik).

Pri zanikanju problematike prepustnosti slovenskih meja pa z notranjim ministrom Poklukarjem sodeluje tako predsednik vlade Marjan Šarec, kot direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar.

Samodržna vladavina Marjana Šarca bo imela tako hude posledice za Slovenijo in njene državljanke ter državljane. Če slovenski vladajoči socialisti ne želijo slišati prošenj slovenskega naroda, da je potrebno državne meje ustrezno zaščitit, bo Slovenija skupaj s politiki že kmalu dobila lekcijo o nesposobnosti z ožičenjem zahodne notranje schengenske meje med Slovenijo in Italijo.

Uredništvo