Čez Slovenijo leta 2019 več migrantov, kot po Mediteranski poti v Italijo

Slovenska vlada narod prepričuje, da obvladuje razmere na slovenski južni meji, resnica pa je, da je v letu 2019 v Slovenijo ilegalno vdrlo več migrantov, kot pa se jih je izkrcalo na jugu Italije po prečkanju Sredozemskega morja.

Če se Salvini odloči, da bo kot je to storila Avstrija, zaprl vhodno italijansko mejo s Slovenijo, bo naša država postala ne samo žep za migrante, pač pa kot je bila Lampedusa, migrantski kamp na območju celotne Slovenije.

Uradne številke potrjujejo najslabši scenarij

Evropske nevladne organizacije, ki budno spremljajo migrantsko krizo, so nedavno objavile uradne številke migrantov, ki so od 1. Januarja do 26. Junija prečkali Sredozemsko morje.

Iz zgornje tabele lahko vidimo, da je na jug Italije v istem obdobju leta 2018 vstopilo 16.566 migrantov, leta 2019 po Salvinijevih ukrepih, pa je na jug Italije vstopilo le še 2.544 migrantov.

V obdobju od 1. januarja do 30. junija 2019 so policisti na območju Republike Slovenije obravnavali 5.345 (3.633 leta 2018) ilegalnih prehodov državne meje. Število se je glede na enako obdobje preteklega leta povečalo za 47,1 odstotkov.

V letošnjih prvih šestih mesecih so bili najpogosteje obravnavani državljani Pakistana, Alžirije in Maroka.

UPRAVA UNIFORMIRANE POLICIJE
Sektor mejne policije

Laži in zavajanja, katere Marjan Šarec in njegova vlada ter ministri uporabljajo v komunikaciji s slovenskim narodom, dokazujejo, da je Slovenija s tako neodločnimi in nezmožnimi politiki, ne samo na dobri poti nazaj na Balkan, pač pa na hitri cesti, da postane država tretjega sveta,

Uredništvo