Policija bo namesto migrantov raje lovila slovenske davkoplačevalce

Migranti iz Slovenije, ujeti v Italiji, foto: questure.poliziadistato.it

Nov dan, novo razočaranje Policijske Uprave Koper, njihovi policisti so namreč v zadnjih 24. urah uspeli ujeti samo 3 migrante, kljub temu, da jih je bilo na njihovem območju prek 30.

Na drugi strani meje pa so italijanski policisti v zadnjih 24. urah ujeli preostalih 30 migrantov, Pakistancev, ki so iz Slovenije čez Balkansko migrantsko pot prišli v Italijo.

Od 15. 7. 2019, do 16. 7. 2019 so bili na območju PU Koper obravnavani 3 ilegalni migranti, vsi državljani Pakistana.

Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Leskovec Anita, PU Koper

Policija bo namesto neuspešnega lova na migrante, lovila voznike

S pričetkom turistične sezone pa se seveda prične tudi poostren policijski nadzor prometa. Boštjan Smolej iz sektorja za promet pri Generalni policijski upravi je že napovedal, da bo policija povečala nadzor. Konec julija bodo policisti v okviru evropske akcije nadzirali tudi tovorna vozila in avtobuse, v začetku avgusta pa se bodo policisti še posebno skoncentrirali predvsem na voznike osebnih vozil:

»Vozniki bodo večkrat kontrolirani in ustavljeni, če bodo kršili predpise.«

Morda bi morala slovenska policija premestiti Boštjana Smoleja iz sektorja za promet v sektor za nadzor meje. Kot je napovedal, bo slovenska policija ustavila vse voznike kršitelje, še bolje pa bi bilo, če bi slovenska policija ustavila vse migrante v Sloveniji, ki s svojim nedovoljenim prehodom slovenske meje kršijo zakonodajo Republike Slovenije.

Tako bi se Slovenija nehala sramotiti pred Avstrijo in Italijo ter s pomočjo nezadovoljivega dela slovenske policije prenehala prositi sosednje države za rezilno žico na svojih notranjih schengenskih mejah.

V uredništvu pa seveda še vedno čakamo na odgovore Leskovec Anite iz PU Koper ter Božnik Deana iz PU Nova Gorica, glede policijskih postopkov.

Uredništvo