Novo sodelovanje z italijansko policijo

Slovesnost na Škofijah, foto: polfer

Včeraj je na mejnem prehodu Škofije potekala manjša slovesnost, na kateri je direktor Policijske uprave Koper Danimir Rebec izročil priznanjem Slovenske policije pripadnikoma italijanske obmejne policije. Erik Husu in Marco Gessa sta bila ključna za aretacijo 3 migrantov, ki so 8. Maja ugrabili slovenskega državljana, se z njim odpeljali do italijanske meje in nato odkorakali v Italijo.

Slovenska policija se je s priznanjem italijanskima obmejnima policistoma zahvalila za požrtvovalno delo, s katerim sta omogočila slovenski policiji, da je ta uspešno do tožilstva pripeljala ugrabitelje. Na slovesnosti so bili poleg direktorja PU Koper in italijanskih policistov prisotni še vodja tržaške obmejne policije Giuseppe Colasanto, njegov namestnik Graziano Iacovich in vodja slovenske obmejne policije Viljem Toskan.

Uradno pisno priznanje pa bosta italijanska obmejna policista dobila na slovesnosti 27. Junija ob dnevu slovenske policije.

Minister Poklukar verjetno priznanja ne priznava

Iz ministrstva niso sporočili ministrovega komentarja glede podelitve priznanja italijanskim policistom za prijetje ugrabiteljev slovenskega državljana. Glede na predhodne izjave ministra Poklukarja v javnih občilih, ta verjetno še čaka na uspeh pogajalcev v Rimu za pričetek uradnega sodelovanja med italijansko in slovensko policijo.

Uredništvo