Napad migrantov na južno slovensko mejo že zmanjšuje varnost po Sloveniji

Slovenska policija posledice migracij čuti že dalj časa, foto: policija.si

Nedavna skupina 200 migrantov (klik), opaženih na območju Ilirske Bistrice od katerih je slovenska policija ujela 120, dokazuje resnost ilegalnih vdorov migrantov v državo.

Resnosti situacije se je pred poletnimi počitnicami pričela zavedati celo vlada in Marjan Šarec osebno, ki je v svojem komičnem stilu v vlogi predsednika vlade napovedal nekaj ukrepov. Nekaj neustavnih in nekaj nesmiselno avanturističnih ukrepov, za pomiritev slovenske javnosti, da se “dela na varovanju južne meje”.

Prerazporejanje namesto novih zaposlitev

O kadrovski podhranjenosti PU Koper smo že poročali (klik), potrebe po dodatni delovni sili na terenu pa je včeraj na izredni novinarski konferenci potrdil tudi Tomaž Čehovin, po pooblastilu imenovani direktor Policijske uprave Koper. Čehovin je na izredni novinarski konferenci povedal, da »Slovenska policija in tudi seveda PU Koper, že ves čas zagotavlja kadrovsko pomoč PP Ilirska Bistrica, tudi zaradi povečanega pritiska migrantov, teh ilegalnih migracij.«

Zagotavljanje dobrega dela pri varovanju južne meje pa je Čehovin komentiral z nacionalno pomočjo. »Dobili smo tudi izdatno pomoč iz celotne države, iz drugih policijskih uprav;«

Policisti iz preostale Slovenije zaradi povečanih potreb na mejo

Premeščanje policistov iz drugih Policijskih uprav na južno mejo tako slabi vrste policistov za opravljanje vsakodnevnih delovnih nalog po preostali Sloveniji. S tem se dodatno obremenjuje policiste, ki so ostali v domačih Policijskih upravah, saj ti poleg svojega dela sedaj opravljajo še delo svojih kolegov, premeščenih na južno mejo.

Dvom SPS v ministra Poklukarja, foro: facebook

O izgorelosti slovenskih policistov pri opravljanju dela,je na socialnih omrežjih še pred vzpostavitvijo mešanih policijskih patrulj na slo-ita meji v začetku meseca podal izjavo Sindikat policistov Slovenije.

Ob priznanju PSP-ja o izgorelosti slovenskih policistov pa z njihove strani ni slišati poziva vladi Marjana Šarca h kadrovskim okrepitvam v vrstah slovenske policije. Tako bi se z novimi okrepitvami vsaj delno razbremenili že obstoječi policijski kadri, preobremenjeni s povečanim obsegom dela zaradi »teh migrantov«, kot se je izrazil Tomaž Čehovin, po pooblastilu imenovani direktor Policijske uprave Koper.

Enega izmed dosežkov Sindikata policistov Slovenije v pogajanju z vlado pa si lahko preberete spodaj.
»Z našo vztrajnostjo in na koncu tudi s posluhom vodstva Ministrstva za notranje zadeve in policije smo uredili področje tetovaž policistov in na ta način omogočili vstop v policijo tudi kandidatom, ki so bili do sedaj zaradi teh okoliščin izločeni iz izbirnega postopka.«

Pridružite se vrstam pomožnih policistov

Slovenska policija je na svojih spletnih straneh objavila razpis za nabor novih pomožnih policistov, vsi zainteresirani pa se lahko prijavite do 31. Julija 2019 Več o razpisu si lahko preberete na tej povezavi (klik).

Uredništvo