Video – Slovenska policija ujela 120 migrantov

Salvinijeve napovedi ožičenja zahodne slovenske meje so dosegli migrantske kampe po Balkanu, zaradi česar bo v naslednjih tednih verjetno občutiti povečan pritisk migrantov na slovenske meje.

Nedavna skupina 200 migrantov je kampirala kar na območju Ilirske Bistrice, preden jih je slovenska policija prijela 120, 80 se jih je namreč ob njihovem prihodu razbežalo v bližnje gozdove. Spodaj si lahko ogledate video njihovega prijetja.

Vlada se v skladu z urnikom dela počasi odpravlja na poletne počitnice in če je Šarec še pred nekaj tedni miril slovensko javnost, da ni nobene potrebe po migrantskih kampih, novi prišleki v državi ne delijo Šarčevega mnenja.

Potreba po migrantskih kampih na območju Slovenije očitno je. Šarčeva vlada se žal ne premakne, da bi storila karkoli v smeri regulacije migracijskih tokov. Niti ne zapre južne slovenske in schengenske meje ter s tem ustavi prehod migrantov v Slovenijo. Niti ne zagotavlja bivalnih prostorov za nove prišleke, katerih okoliške države ne bodo sprejemale več. Ker so migranti že tu in ker vladne pomoči ne dobijo, se organizirajo med sabo in migrantske kampe postavljajo kar sami.

Uredništvo