Minuli vikend skupno 154 nezakonitih prestopov meje na Primorskem

V enem izmed azilnih centrov v severni Italiji, foto: ANSA

Z vse večjim pritiskom migrantov na slovenske meje v zadnjih mesecih, je tudi minuli vikend postregel z več deset ducati migrantov, ki so prešli Slovenijo.

Nekatere so ujeli policisti PU Koper, večina je odšla naprej v Italijo.

Na območju PU Koper so policisti od petka, 30. 8., do danes, 2. 9. 2019, obravnavali 38 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 12 oseb je izrazilo namero, da bodo v Sloveniji zaprosile za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom.

Obravnavane osebe po državljanstvih:
Sirija             13x
Pakistan       11x
Afganistan      8x
Eritreja           4x
Alžirija            1x
Iran                1 x

Policisti PP Kozina so obravnavali državljana Srbije zaradi suma kaznivega dejanja po 308 členu KZ.
V petek popoldan so namreč na Kozini ustavili vozilo Kia Sportage, v vozilu pa so bili voznik, 21-letni državljan Srbije, in 4 nelegalni migranti, državljani Eritreje. Državljanu Srbije je bil odrejen pripor.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

Aktivnosti na Balkanski migrantski poti so napovedovale že skupine migrantov, ki so jih čez vikend ujele italijanske policijske enote (klik). Izstop Lige iz vlade in Salvinijev posledični sestop z ministrskega položaja, se že kaže v povečanih številkah migrantov, ki čez slovensko zahodno mejo prehajajo v zadnjem času.

Vse večje nezadovoljstvo zamejcev s prostim prehodom tujcev čez Slovenijo, pa se bo lahko že kmalu pokazalo na bližnjih parlamentarnih volitvah.

Uredništvo