Med vikendom policisti PU Koper zopet zaposleni z ilegalnimi migracijami in alkotesti

Slovenska policija, foto: STA

Policistke in policisti PU Koper so v soboto na območju svoje pristojnosti izvajali nadzor psihofizičnih voznih sposobnosti udeležencev v prometu. Pri tem so preizkusili 34 voznikov, pri enem samem pa je alkotest pokazal pozitiven rezultat. Akcija poostrenega nadzora imenovana PROMIL je namenjena opozarjanju in preverjanju voznikov in njihovih sposobnosti, z namenom večanja varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Zato lahko take akcije slovenske policije in zavedno upoštevanje  nične tolerance do alkohola za volanom vseh voznikov lahko samo pozdravimo.

Aktivni tudi tihotapci ilegalnih migrantov

V petek nekaj po 18. uri so policisti na cesti Dolnji Zemon – Ilirska Bistrica ustavili najprej osebno vozilo VW Golf, nato pa še kombi, oba s hrvaškimi registrskimi oznakami. Ob pregledu kombija so policisti odkrili 28 ilegalnih migrantov in sicer, 26 Pakistancev in 2 Indijca, katere so nato v soboto ob 14. uri izročili hrvaškim varnostnim organom. 9 mladoletnim migrantom od skupine pa je bil dodeljen status prosilca za azil.

Tihotapce ilegalnih migrantov, Hrvata, 47. let, ter oba Srba, 48. let in 37. let je policija najprej odpeljala na zaslišanje, nato pa v pripor.

Zopet preusmerjanje državnega denarja stran od Slovenk in Slovencev

Po trditvah nekaterih slovenskih medijev, je tako zadnji vikend samo na območju PU Koper prinesel dodatnih 17 tisoč € mesečnega odliva iz državnega proračuna, za nove azilante. Če bi Slovenija ob prvih znakih migrantske krize leta 2015 odreagirala po Orbanovo in bi namesto panelne ograje postavila dejansko zaščito južne meje, bi se sedaj lahko izognili vsem tem nepotrebnim bremenitvam javnih financ za nove in nove azilante, saj bi bil stroške ograje fiksen. Tako bi se lahko tudi naš zunanji minister Miro Cerar ob zastopanju Slovenije v Bruslju sedaj pobahal, da je kot nekdanji PV ustrezno zaščitil schengensko mejo. Tako pa imamo zaradi njegove politike vodenja države sedaj italijansko vojsko na zahodni meji, ter schengenski nadzor na severni z Avstrijo. Vprašanje je, če je njegovo vodenje države pripeljalo do sem, kam nas bo vodilo njegovo vodenje zunanje politike?

Ob stavkovni napovedi slovenske policije pa bi lahko na Vlado Marjana Šarca naslovili vprašanje, ali bo tako radodarna, kot je do migrantov, prijazna tudi do slovenskih žena in mož v modrem?

Uredništvo