Med imeni preiskovanih ministrskih kandidatov tudi Marko Bandelli

Alenka in Marko, oba na seznamu KPK zaradi preiskav o sumih korupcije, foto: sta

V javnosti je nedavno odjeknila novica, da Komisija za preprečevanje korupcije preiskuje kar 6 ministrskih kandidatov Šarčeve vlade, med katerimi sta tudi predsednica stranke SAb Alenka Bratušek in podpredsednik stranke Marko Bandelli, nekdanji komenski župan.

Po neuradnih podatkih naj bi bili predmet preiskave KPK zoper Bandellija njegovi županski posli, o spornosti katerih so javno spregovorili tudi komenski občinski svetniki, takoj po njegovem odhodu iz županskega mesta.

Bandellijev zaračen kruh, foto: twitter

Junija za Bandellija preiskava KPK ministrskih kandidatov nesprejemljiva

Še Junija je Bandelli na svojem socialnem omrežju glede korupcijskih preiskav zapisal »Nikoli ne bom razumel zakaj obtoženi lahko kandidirajo in postanejo del ekipe, ki naj bi predstavljala integriteto, poštenost, ljudstvo.
Kako lahko nekdo ki je bil obtožen mene predstavlja. Nekaj je hudo narobe. To moramo rešiti.«

Zato je sedaj vprašanje na mestu:

Marko Bandelli, ali boste sedaj, ko se je na seznamu koruptivnih oseb znašlo tudi vaše ime, rešili nastalo situacijo, predstavljali integriteto, poštenost in ljudstvo ter vrnili svoj poslanski mandat? Bo to storila tudi predsednica SAB Alenka Bratušek, saj je njeno ime tudi na seznamu preiskovanih KPK?

Ali se boste zgolj tipično levičarsko za vsako ceno oklepali poslanskega in ministerskega položaja, kljub črnemu oblaku korupcije, ki se je pojavil nad vašim imenom in vašo stranko?

Uredništvo