Kdaj bodo poslanci Levice materialno odgovarjali za povzročeno gospodarsko škodo Sloveniji

Grobarja slovenskega gospodarstva, Matej T Vatovec in Miha Kordiš, foto: STA

Ta vikend je slovensko javnost presenetil Viktor Orban z izjavo, da Madžarska odstopa od sodelovanja pri koruptivnem projektu II Tir ter umika svoj finančni vložek 200 milijonov €. Ta denar naj bi tako po besedah Metoda Dragonje in ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek sedaj zagotovili kar slovenski davkoplačevalci. Pri vsem tem dogajanju pa ne smemo spregledati ključnih igralcev pri izgonu Madžarskega denarja od projekta II Tir, med katere sodi tudi Matej Tašner Vatovec, poslanec Levice.

Nepremišljene izjave Levičarjev povzročajo gospodarsko škodo

Najprej je Miha Kordiš z idejami o nacionalizaciji uspešnih slovenskih podjetij poskrbel za dokončno selitev Pipistrelove proizvodnje v Italijo.

Kordiševa izjava, ki je Boscarola dokončno pognala čez mejo, foto: facebook

Ta je imel sicer v Gorici že zgrajeno prvo proizvodno halo, a je ta leta samevala. Dokler ga Kordiševe izjave s tihim pritrjevanjem Šarčeve vlade ideji nacionalizacije niso dokončno prepričale o selitvi čez mejo. Boscarol je takrat svojo odločitev pospremil z izjavo, da »Ne nameravam pa čakati, da me nacionalizirajo.« Tako bo Slovenija zaradi Kordiševih neprimernih izjav do konca leta izgubila plačilo prispevkov za 50 delavcev ter seveda več milijonski davek, katerega je družba Pipistrel vsa leta plačevala v slovenski proračun.

Proti tujim vlagateljem že od začetka 

Poslanec Levice Vatovec pa je bil že od prvega referenduma o II tiru Septembra 2017 glavni govornik Levice za argumentacijo stališč okrog II tira. Vatovec je bil tako goreč nasprotnik sodelovanju tujih vlagateljev, predvsem Madžarske, svoje nasprotovanje njihovem vstopu v projekt pa je Vatovec utemeljil z naslednjo izjavo, »Predvideni aranžma z Madžarsko bi bil v osnovi nepravičen. Obe državi bi prispevali 200 milijonov evrov kapitala, vsaka pa bi dobila polovico dobička…«

Matej T Vatovec je zadnji iz vrst Levice, ki pokopava slovensko gospodarstvo, foto: Voranc V

Levica je že v začetku Oktobra z Vatovcem na Bratuškovo usmerila svojo koalicijsko zahtevo o prekinitvi pogajanj z Madžarsko glede sodelovanja pri gradnji železniškega tira od Divače do Kopra. Izgonu madžarskih 200 milijonov € od projekta je v osnovi že na svoji ministrski predstavitvi pritrjevala tudi Alenka Bratušek.

Na podlagi glasov Levice je Marjan Šarec postal predsednik vlade. Tako je Šarec mednarodnemu političnemu parketu predstavil “pomen in nujnost” neo-komunistične stranke Levice ter tako poudaril legitimnost izjav njihovih poslancev. Ravno zahtevam Vatovca z Levico v ozadju in tihem pritrjevanju preostalih koalicijskih partnerjev pa bi lahko pripisali nepričakovano Orbanovo odločitev o umiku Madžarske od še enega koruptivnega socialističnega infrastrukturnega projekta, katerega bomo na koncu zaradi nepremišljenih izjav levičarjev pozlatili davkoplačevalci. Najprej z 200 milijoni €, ter nato verjetno še z nekaj milijoni €, odvisno od neprimernosti izjav koalicijskih poslancev Šarčeve vlade.

Uredništvo