Pipistrel zaradi Šarčeve socialistične politike že seli proizvodnjo letal iz Slovenije

Lastnik in ustanovitelj skupine Pipistrel, Ivo Boscarol je zaradi groženj Mihe Kordiša s tekovinami komunistične revolucije Šarčeve koalicije z Levico in napovedjo nacionalizacije zasebnih podjetij, sprejel odločitev o selitvi proizvodnje iz Slovenije, ki se bo pričela prihodnji teden.

Šarčev obup že kaže prve zobe za slovenski narod 

Miha Kordiš je z nacionalizacijo zasebnih podjetij grozil čez socialna omrežja kar iz poslanskih klopi, foto: facebook

Marjan Šarec je za svojo potrditev na mesto predsednika vlade potreboval tiho sodelovanje “opozicijske” Levice. To je opogumilo njihovega poslanca Miho Kordiša, da je z venezuelskim socialističnim besedičenjem začel udrihati po tistih podjetnikih, ki so slovensko ime in kvaliteto ponesli v svet. Kordiševi najvišji tarči sta bila seveda Pipistrel in Akrapovič, ki jima je odprto prek socialnih omrežij enostavno zagrozil z nacionalizacijo njunih podjetij.

Miha Kordiš, je na svet privekal istega leta 1989, kot je Ivo Boscarol ustanovil družbo Pipistrel. Kljub temu pa se je Kordiš zgolj s 1.173 glasovi podpore na zadnjih volitvah čutil poklican od ljudstva, da verbalno obračuna z uspešnimi slovenskimi podjetniki. Njegove grožnje o nacionalizaciji in tiho prikimavanje preostalih poslancev Šarčeve 5+1 reciklirane koalicije so prilili Boscarola v selitev proizvodnje v sosednjo Italijo. S tem pa bodo tudi za svetovni trg Pipistrelova ultra lahka električna letala postala italijanski in ne več slovenski proizvod.

Novi razredni sovražniki 

Kordiš je svojemu sedanjemu koalicijskemu partnerju Cerarju že leta 2017 grozil z linčem, foto: facebook

Kordiševa venezuelska vizija za Slovenijo je tako že privedla do prvega zmanjševanja gospodarstva v državi.
»S prihodnjim tednom bomo v Gorico že preselili proizvodnjo večine modelov letal in prezaposlili 40 delavcev iz Ajdovščine, do konca leta pa bo tam že več kot 50 zaposlenih. Za enkrat selimo samo proizvodnjo. Glede selitve razvoja v tem trenutku ne bi rad dajal komentarjev. Ne nameravam pa čakati, da me nacionalizirajo.« je svojo odločitev komentiral Ivo Boscarol.

Da je Boscarol s svojo družbo Pipistrel že dalj časa trn v peti socialistom, nakazuje tudi opis Pipistrela Iniciative za demokratični socializem, karkoli naj bi to sploh pomenilo:

Pipistrel je tipično malo podjetje, ki se je razvilo s pomočjo… javnega sektorja, ko pa je na neki točki doseglo ekonomsko avtonomijo, je na to pozabilo in pričelo z visokoletečimi predlogi sporočati, kakšne ukrepe bi morala sprejemati država. Ivo Boscarol, večinski lastnik in direktor družbe, je prav tako tipičen mali… podjetnik, ki je hitro pozabil, komu mora biti hvaležen, da je lahko zagnal proizvodnjo in postal glasni kritik javnega dobra, intervencij in smisla države.

Čeprav Šarčeva koalicija niti dobro ni pričela s svojim delom, pa njihovo besedičenje in grožnje slovenskemu narodu že kažejo prve rezultate po zgolj treh mesecih oblasti. Slovenija tako s katastrofalnim zdravstvom, skorumpiranim sodstvom, ter poveličevanjem komunizma na vsakem koraku očitno drvi hitreje po venezuelski poti sestradanega ljudstva in propadanja države, kot smo si sploh upali napovedati ob zadnjih predčasnih državnozborskih volitvah. Kakšno bo šele stanje v Sloveniji, po letu ali celo dveh vlade Marjana Šarca, če že po treh mesecih iz države že bežijo uspešni in svetovno prodorni podjetniki?

Uredništvo