Kako varna je sploh še Slovenija pred radikalnim islamskim terorizmom

Krvavi madeži na hitri cesti proti Ljubljani, foto: facebook

Že vlada Mira Cerarja je prepričevala Slovenijo, da je ta kljub stotinam migrantov, ki dnevno prečkajo njene meje, varna država. To isto mantro sedaj ponavlja tudi Marjan Šarec, čeprav Slovenija že dolgo ni več varna država.

Napadi s hladnim orožjem se po Sloveniji vrstijo že skoraj dnevno, prebivalci pa vse bolj spoznavajo, da so lahko ravno oni v “varni državi” naslednja žrtev pobesnelega migranta, ki je prišel v Slovenijo čez nezavarovano mejo.

Iračan med napadom na policiste pri Vogrskem kričal Alahu Akbar

Vodja uniformirane policije PU Nova Gorica Evgen Govekar, je za medije razkril podrobnosti aretacije 26. letnega iraškega migranta, ki je v nedeljo napadel najprej taksista, potem pa še s hladnim orožjem grozil policistoma, ki sta posredovala na kraju napada.

Iračan je med vožnjo na hitri cesti proti Ljubljani najprej po desni strani vratu poškodoval taksista, ki se je sicer branil, zaradi česar je utrpel manjše poškodbe, kot bi jih lahko. Nato je taksist vozilo ustavil in s ključi zbežal stran.

Tudi na socialnih omrežjih ljudi vse bolj skrbi ogrožena splošna varnost prebivalstva zaradi neustreznega varovanja južne meje, foto: twitter

Ob prihodu policijske patrulje sta se policista najprej približala vozilu, kjer je Iračan skušal v vžigom brez ključev z žicami odtujiti vozilo. Policista sta ga najprej v slovenskem, nato pa še v angleškem jeziku pozvala naj se preda. Migrant je izstopil iz vozila in pričel verbalno groziti policistoma.

»Če ne boste vi ubili mene, bom jaz vas.« je njegove besede povzel Govekar in povedal, da je Iračan med grožnjami policistoma omenjal Alaha.

Allahu Akbar” je arabska fraza, ki v grobem prevodu pomeni »Bog (Alah) je velik, oziroma večji«. Frazo navadno uporabljajo islamski teroristi med svojimi napadi, zaradi česar je postala prepoznavna na zahodu.

Ko je migrant stekel proti enemu od policistov, da bi ga napadel s hladnim orožjem, je policist najprej izstrelil opozorilni strel, ker pa osumljenec ni prenehal z napadom je ustrelil proti njemu, da bi ga onemogočil z najmanjšimi posledicami. Ustrelil ga je v spodnji del desne noge.

Policista sta mu nato odvzela hladno orožje in ga aretirala. Iračan je bil odpeljan v Šempetrsko bolnišnico na zdravljenje zaradi utrpljenih poškodb.

Policija pa poroča, da je včeraj okrog 16:35 ure po Tartinijevem trgu hodil s hladnim orožjem oborožen državljan Kanade, ki se ni odzval na pozive v angleščini, da se preda. Zato ga je policija aretirala, zanj pa je bilo odrejeno pridržanje v bolnišnici Ljubljana-Polje.

Islamska radikalizacija Slovenije

Problem islamske radikalizacije posameznikov so do nedavnega v večji meri opazovali po zahodni Evropi, čeprav tudi Slovenija ni imuna na islamsko radikalizacijo, kot so to dokazali nekateri avtohtoni slovenski islamski teroristi. Eden izmed njih, Rok Žavbi se je po prestani zaporni kazni v Italiji zaradi novačenja islamskih borcev vrnil v Slovenijo. Ni edini borec Islamske države, ki se je po porazu vrnil v Slovenijo in tu nadaljuje s svojim življenjem.

Z vse številčnejšimi aretacijami tihotapcev in skrajnih islamskih migrantov, ki zadnje čase hodijo na zahod čez Slovenijo, pa se tudi pri nas že kaže zaskrbljujoč trend prisotnosti islamskih skrajnežev. V zahodni Evropi se je pojavil trend, kjer po zaporih aretirani islamski skrajneži rekrutirajo zmernejše pripadnike Islama in jih indoktrinirajo v radikalnejše oblike, ki s seboj nosijo tudi elemente vojne proti nevernikom, katere lahko v obliki terorističnih napadov opazujemo po Evropi.

Tudi v Bosni in Hercegovini opozarjajo, da je doktrina Islama, katerega migranti sedaj prinašajo s seboj v Evropo, precej bolj radikalna od Islama, ki ga prakticira večina avtohtonih vernikov v BiH.

Zato v uredništvu naše brake in bralce ponovno pozivamo, da se izogibajo posploševanju skrajne islamske verske doktrine posameznikov v državi na vse muslimansko prebivalstvo v Sloveniji, saj se s tem ustvarja vzdušje sovraštva in predsodkov proti skupini slovenskega prebivalstva.

Uredništvo