Jutri promet že po skrčeni Primorki

Primorka zopet le po enem odseku, foto: Gregor P

Na viaduktu Ravbarkomanda se bodo danes začela dela za nadaljevanje obnove dotrajane podporne konstrukcije tega avtocestnega kraka in sicer bodo delavci postavljali delno zaporo cestišča v smeri iz Postojne proti Uncu. Z jutrišnjim dnem bo tako promet po Primorki stekel zopet po zoženih voznih pasovih.

Dela se bodo najprej pričela na odseku v smeri iz Ljubljane proti Kopru, nato pa se bodo delavci počasi premaknili z obnovo še na drugo stran odseka. Promet bo sicer urejen po dveh zoženih pasovih, vendar pa so izkušnje iz lanskega leta pokazale, kako hitro nastanejo več kilometrski zastoji ob povečani količini vozil na ožjem voznem odseku. DARS obljublja, da bodo zoženi pasovi letos rahlo širši, kaj pa bo to pomenilo za pretočnost prometa, pa bodo preverjale tudi naše ekipe na terenu to sezono.

DARS je pogodbo za obnovo avtoceste na odseku med Uncem in Postojno sklenil s Kolektor CPG d.d. Nova Gorica in CPK d.d. Koper v skupni vrednosti 28.046.546,89 €. Rok za končanje obnove pa je predvidoma September 2018, vendar se lahko zgodi, da se bodo dela zavlekla tudi v naslednje leto.

Sebastjan J