Italijanska policija znova ustavila ilegalce na poti iz Slovenije

Če se iz poročil zdi, da Slovenska policija nima opravka z ilegalnimi migranti, oziroma je njihov tok skozi Slovenijo presahnil, pa poročila iz zamejstva še naprej postavljajo Slovensko policijo na laž.

Poostren policijski nadzor na meji s Slovenijo že kaže prve rezultate, zaradi katerih bomo verjetno kmalu na mejo dobili tudi italijansko vojsko. Italijanska policija je ta vikend pri mejnem prehodu v Lipici poskušala ustaviti tuj kombi, ki je pripeljal iz slovenske smeri. Voznik, 35. letni državljan Romunije je ob pogledu na policijo pospešil, zatem pa so vse prisotne policijske enote, med katerimi je bila tudi ekipa iz Padove, začele zasledovati pobegli kombi. Na presenečenje policije so med vožnjo iz kombija na poti v Trst en za drugim iz kombija poskakali vsi potnik, vključno z voznikom.

Prva naloga policije je bila zaustavitev pobeglega kombija brez nadzora, nato pa so pričeli z lovom na ilegalne migrante. Te so kmalu našli v bližini Bazovice, kjer so ugotovili, da so se migranti najprej preoblekli, nato pa za smer do Trsta povprašali lokalne domačine in se peš odpravili naprej.

Policija je aretirala vseh 10 Iračanov in Afganistancev, ki so ilegalno vstopili iz Slovenije v Italijo, voznika pa so predali tržaškemu tožilstvu.

Čeprav PU Koper že od začetka migrantskega vala letošnjega leta strogo ne izdaja v javnost številk ujetih ilegalnih migrantov na območju Slovenije, pa se je iste taktike nedavno poslužila tudi PU Novo Mesto. V uredništvu bomo za informiranje naših bralcev še naprej spremljali italijansko statistiko ilegalnih migracij iz Slovenije in o njej seveda dosledno poročali.

Sebastjan J