Gradbena dela zaključena, promet bo še naprej oviran

Obnovitvena dela na primorski avtocesti se za to sezono zaključujejo, DARS pa je napovedal, da bo delovne zapore na odseku Unec – Postojna dokončno odstranil šele čez slab mesec, natančneje 10. Decembra 2017.

Čeprav so se dela za odstranitev gradbenih zapor in prehod v Fazo 6 pričela že danes, pa bo promet po spremenjenem režimu delovne zapore stekel šele v nedeljo. DARS je na youtube-u objavil poučni posnetek spremenjenega prometnega režima, saj bo zapora na viaduktu Ravbarkomanda zaradi obnovitvenih del ostala do Decembra. Projekt obnove viadukta, ki bo davkoplačevalce v sezoni 2017/18 stal 23 milijonov € je bil, kot smo že poročali nujno potreben, prav tako pa so gradbena dela pričakovano povzročila prometne kolapse na primorskem odseku.

Dela za prehod v Fazo 6 bodo potekala vse do nedelje, od pol sedme ure zvečer do šeste ure zjutraj, s čimer želi DARS zmanjšati vpliv del na pretočnost prometa. Voznike seveda opominjamo, naj bodo v času gradbenih del še posebej pozorni na odseku, tako na promet, kot delavce DARS-ovih podizvajalcev.

DARS bo primorski odsek avtoceste razcep Nanos – Senožeče popolnoma zaprl za pol ure tudi v petek 17. Novembra med 9. in 11. uro. Vozniki pa lahko pričakujejo zastoje tudi v nedeljo med 8. in 15. uro na priključku Unec zaradi odstranjevanja talnih označb, saj bo promet potekal zgolj po enem pasu.

Gradbena dela za Fazo 6 se bodo pričela v začetku naslednje sezone, pričakovano konec zimske sezone aprila, potekala pa bodo 4 mesece, do Septembra zopet čez vrhunec poletne turistične sezone.

Glede morebitne odgovornosti zaradi ponedeljkovega popolnega zaprtja Primorske avtoceste na Ministrstvu za infrastrukturo še vedno čakajo DARS-ovo poročilo, glede na dobro zaupanje ministrstva v državno Direkcijo-ARS glede incidenta pa ni pričakovati sprememb tudi v naslednji gradbeni sezoni glede prometnega režima in prometnih kolapsov.

Sebastjan J