Divjad spet vzrok nesreče

Minuli vikend je divjad v okolici Senožeč spet poskrbela za tragičen razplet dogodkov. V prometni nesreči, ki je vključevala srno na cesti, je bil udeležen motorist, ki se je v izogibanju trka tudi lažje poškodoval.

Zaradi neurejenih razmer v gospodarjenju z divjadjo in divjimi zvermi ter zaradi vsakoletnega manjšega odstrela divjadi od načrtovanega, se predvsem na kraškem koncu ljudje srečujejo z vse pogostejšimi nevšečnostmi in nesrečami, ki jih srečanja z divjadjo ali divjimi zvermi prinašajo. Po volčjem pomoru drobnice v začetku meseca, se je v soboto, 11. Maja je na cesti med vasjo Laže in Senožečami med poskusom izogiba trka s srno poškodoval 27. letni motorist iz Logatca.

V soboto od 15:30 uri je motorist med vožnjo po cesti v levem ovinku na cesti pred seboj nenadoma zagledal srno. Za preprečitev trka je motorist sunkovito zavrl in se umaknil v desno, vendar je pri tem zapeljal s ceste, izgubil oblast nad motorjem ter se ustavil šele v globljem delu potoka ob cesti.

Slike uničenega motornega vozila, foto: ZGRS Sežana

Ob posredovanju gasilcev, reševalcev in policistov je bilo ugotovljeno, da je na cestišče v ovinku skočila srna, ki je ob prihodu motorista povzročila neljubi razplet dogodkov, dogajanje pa sta potrdili tudi dve prisotni priči. Policisti so ob merjenju stanja alkoholiziranosti ugotovili, da je bil motorist popolnoma trezen. Motorist, ki je ob nesreči utrpel lažje poškodbe, je bil odpeljan v izolsko bolnišnico.

Uredništvo