Slovenija se spreminja v zverinjak

Prvomajsko jutro je prebivalcem Dolenje vasi pri Senožečah razkrilo grozljiv prizor. Jurij Može je na svojem pašniku našel poklano drobnico, katere so se lotile divje zveri. Kar 26 ovac je preminilo v zverinskem napadu.

Damjan Vidmar, član lovske družine Senožeče, je potrdil, da gre v tem primeru najverjetneje za trop zveri, volkov, ki so v zavetju teme raztrgali v ogradi nastavljeno pojedino. Zaradi grozljivosti prizora pa se porajajo domneve, da v tem primeru ni šlo samo za napad zaradi hrane. Brutalnost klanja naj bi nakazovalo na učenje volčjih mladičev, kar lahko pomeni, da se v okolici Senožeč sprehaja cel trop volkov, ki se brez državnega nadzora nenadzorovano množijo in širijo na druga območja.

Vlada sprejela sklep o odstrelu, nevladniki in sodišče zadržalo izvajanje

Vlada je že lansko leto sprejela sklep za odstrel zveri, ki povzročajo vse večjo škodo po Sloveniji. Vendar pa je sklep naletel na močan odpor nevladnih, okoljevarstvenih organizacij, ki so za izražanje svojih “miroljubnih namenov” celo vandalsko uničili stavbo gozdarske službe v Sežani, uničeno pa je bilo tudi lovsko vozilo.

Njihov pritisk je vladni sklep spravil na sodišče, ki pa o odstrelu divjih zveri še vedno odloča. Eko teroristi tako z nasiljem in izsiljevanjem vlade prek vladnih inštitucij v šahu držijo celotno državo. Za doseganje svojih “okoljevarstvenih ciljev” pa ti militantni posamezniki ne izbirajo sredstev. Očitno bodo stvari v Sloveniji glede urejanja števila divjih zveri ostale na mrtvi točki, dokler ne bomo poročali o prvih človeških smrtnih žrtvah.

Strokovnjaki namreč opozarjajo, da je hladno vreme, ki se nam bliža v prihodnjih dneh, idealen čas za nove napade divjih zveri.

Uredništvo