Žusterna: Enes sosedom na vrata nastavil eksploziv

Eksplodiralo je v prvem nadstropju dvostanovanjske hiše, v kateri ima prostore tudi Krajevna skupnost Žusterna. Foto: Primorska24.si

ŽUSTERNA – Včeraj malo pred pol peto popoldan, so bili policisti obveščeni o eksploziji v Žusterni. 32-letni Enes A. je sosedom, vsi živijo v istem nadstropju, s katerimi naj bi bil v po podatkih policije v sporu, a oškodovana družina nam je to zanikala, nastavil močnejšo petardo, po ugotovitvah policije jo je kupil na črnem trgu.

 

Njegov 58-letni oče P. A., ki je prihajal iz pritličja po stopnicah je to opazil in hotel petardo odstraniti, takrat pa je eksplodirala. Eksplozija mu je hudo poškodovala tri prste na rokah, sin ga je še pred prihodom reševalcev odpeljal v izolsko bolnišnico, od koder pa so ga odpeljali v UKC Ljubljana na zdravljenje, poroča Policijska uprava Koper. Osumljenca naj bi policisti prijeli pred SB Izola. Materi osumljenega je eksplozija poškodovala obraz. Obe družini sta zaradi dogodka pretreseni in prestrašeni, smo izvedeli.

 

Posledice ekslopizije. Foto: Primorska24.si

 

Pri ogledu kraja eksplozije so sodelovali tudi bombni tehniki iz Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije.

 

V pridržanju

32-letniku je bilo odrejeno policijsko pridržanje, po zaključenih postopkih ga bodo policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in povzročitve hude telesne poškodbe.

Uredništvo