Znanega športnega novinarja Aleša Tihca ubila žena Irena

BRUNŠVIK – Malo pred 15. uro so bili policisti napoteni na intervencijo v zasebni prostor na območju Policijske postaje Rače. Ob prihodu v Brunšvik na Štajerskem (občina Starše) so našli moškega, ki ni več kazal znakov življenja. Oživljanje je bilo žal neuspešno. Osumljenka naj bi ga z nožem zabodla v srce.

 

Po neuradnih informacijah je po družinskem prepiru mrtev obležal 48-letni nekdanji športni novinar Aleš Tihec. Življenje naj bi mu z nožem vzela žena 47-letna Irena Tihec. Motiv uboja še ni znan, neuradno pa naj bi družinski tragediji botrovalo ljubosumje. Otrok zakoncev v času prepira, ki se je končal s smrtjo, menda ni bilo doma.

Po poročanju Slovenskih novic sta Tihčeva živela v hiši njenih staršev, stanovanje naj bi imela v zgornjem delu hiše, v spodnjem pa njeni starši.

Policistom, ki so osumljenko prijeli in jo pridržali, je Tihčeva baje dejala, da je prvi zagrabil nož mož, ki da je bil sicer izjemno ljubosumen. Časnik poroča, da naj bi Tihec v preteklosti večkrat zagrabil nož in ženi grozil, za njegovo ljubosumje pa, da so vedeli tudi nekateri najbližji, ki so se bali, da ji bo kaj storil.

Preiskava bo najverjetneje pokazala, ali je šlo za uboj, silobran oziroma prekoračen silobran.

Po poročanju Slovenskih novic so po tragediji starša Tihčeve odpeljali v mariborsko bolnišnico. Sta pomoč rabila zaradi šoka ali pa sta bila poškodovana, še ni znano.

Aleš Tihec je bil javnosti poznan kot športni novinar. Nekdaj je delal na POP TV in na televiziji Sportklub, več let pa tudi na celjski televiziji.

Spletno uredništvo