Znane podrobnosti včerajšnje tragične prometne nesreče na Ajdovskem, v kateri je umrl 68-letnik

Včerajšnja tragična prometna nesreča na območju Ajdovščine, ki se je zgodila približno sto metrov od krožnega križišča proti Vipavi, je zahtevala življenje, telesnim poškodbam je na kraju nesreče podlegel 68-letni pešec.

 

Včeraj, 11. februarja ob 21.05 uri, se je na Vipavski cesti v naselju Ajdovščina, zgodila prometna nesreča IV. kategorije s smrtnim izidom. V njej sta bila udeležena 42-letni voznik kombija, ki je doma z območja Upravne enote Ajdovščina ter pešec. Prometni policisti so  ugotovili, da je bil vzrok tragične nesreče neprilagojena hitrost voznika osebnega avtomobila in nepravilna hoja pešca.

42-letni voznik tovornega avtomobila je vozil po regionalni cesti po Vipavski cesti iz smeri Bevkove ulice proti Vipavi. V bližini ene od stanovanjskih hiš na Vipavski cesti, kjer je vozišče razsvetljeno z javno razsvetljavo, voznik kombija hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, preglednosti,  vidljivosti ter svojim vozniškim sposobnostim, tako, da bi lahko ustavil pred oviro, ki bi jo lahko pričakoval.

S prednjim desnim delom vozila je trčil v pešca, ki je hodil po vozišču, ob desni strani vozišča, kljub temu, da je ob levem robu vozišča pločnik. Po trčenju je pešca odbilo na vozišče, kjer je obležal na desnem smernem vozišču. Pešec je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju tragične nesreče. Novogoriški policisti sporočajo, da je življenje izgubil 68-letni moški, začasno bivajoč na območju upravne enote Ajdovščina.

O nesreči je bil obveščen okrožni preiskovalni sodnik in državno tožilstvo v Novi Gorici. Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo na ljubljanskem Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega. Vozniku kombija je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini.

Poleg policistov in reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja  nezgode. Prometni policisti bodo na podlagi ugotovljenih dejstev tragične nesreče in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda zoper 42-letnega voznika kombija podali ustrezen ukrep.

Policija prosi za pomoč
Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policisti morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede včerajšnje prometne nesreče, prosijo, da pokličejo prometno policijo Nova Gorica na številko 05 393 41 00 oziroma pišejo na e-naslov: [email protected]. Lahko se zglasijo tudi na katerikoli drugi policijski postaji ali pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Uredništvo