Zmago Jelinčič predlaga uzakonitev pravice do samoobrambe z orožjem

Zmago Jelinčič Plemeniti. Vir: Twitter/Zmago Jelinčič Plemeniti

“Predlagam, da je za samoobrambo sebe in svojega premoženja na zakonski ravni uzakonjena pravica do samoobrambe z orožjem. Predlagam, da država poskrbi za kritje vseh stroškov, ki bi jih morebiti storilci kaznivih dejanj zahtevali od tistih, ki so se branili,” je v poslanski pobudi zapisal vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. 

 

Vodje poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je v državnem zboru podal poslansko pobudo v zvezi s temeljno človekovo pravico do samoobrambe, ki jo je naslovil na Vlado RS: “V imenu Poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke podajamo poslansko pobudo na Vlado Republike Slovenije. Vsak državljan Republike Slovenije bi moral imeti pravico, da lahko v polni meri uresničuje temeljno pravico do samoobrambe.” V državi beležimo rast nasilja, predvsem povzročitev kaznivih dejanj zoper premoženje, navaja poslanec.

“Ljudi je strah, strah jih je za osebno varnost ter varnost njihovega premoženja. Ker država ne more zagotoviti varnosti državljanom vsako minuto dneva, je prav, da se jim omogoči, da za svojo varnost poskrbijo sami.” Če storilec pri izvršitvi kaznivih dejanj velike tatvine, tatvine, ropa in drugih poseže po lastnini, morajo imeti državljani pravico, da branijo sebe in svoje premoženje. Storilci nikakor ne smejo imeti pravice zahtevati niti enega samega evra odškodnine.

Zmago Jelinčič Plemeniti je podal pobudo glede pravice do samoobrambe. FOTO: Zaslonski posnetek

Če pa se bo našel kak storilec, ki se bo skliceval na človekove pravice, kot to radi počnejo, naj država pokrije vse stroške tistih, ki so se branili. V obrambi svojega doma naj žrtev uporabi vso silo za namene samoobrambe, država pa mora poskrbeti, da je takšna obramba legitimna in legalna. Storilcem je treba jasno sporočiti, da bo vedno težje ropati. “Zato podajamo pobudo, da je za samoobrambo sebe in svojega premoženja na zakonski ravni uzakonjena pravica do samoobrambe z orožjem. Predlagam, da država poskrbi za kritje vseh stroškov, ki bi jih morebiti storilci kaznivih dejanj zahtevali od tistih, ki so se branili.” 

FOTO: Zaslonski posnetek

Domen Mezeg/Nova24TV