Zlatoperka bo šest dni v tednu povezovala Piran, Izolo, Koper in Ankaran

Zlatoperka bo povezovala Piran, Izolo, Koper in Ankaran. FOTO: MOK

Ladijski prevozi za potnike in kolesarje bodo tudi v letošnji poletni sezoni povezovali Ankaran, Koper, Izolo in Piran. Organizirani bodo vse dni v tednu, razen ob ponedeljkih. Letošnja novost je, da bodo prevozi plačljivi. Potniki se bodo lahko z Zlatoperko prvič lahko zapeljali naslednjo soboto, zadnjič pa tretjega oktobra.

 

S 26. junijem bo v slovenski Istri zopet vzpostavljena redna potniška linija, ki je lani požela odobravanje izletnikov. Potniki in kolesarji bodo potovali brez predhodne najave.

Zlatoperka sicer sprejme 71 potnikov, bo pa zaradi upoštevanja varnostne razdalje sprejela največ 21 potnikov oziroma 51 potnikov, če bo šlo za skupino. Ladjica ima poleg tega še 16 nosilcev za kolesa, ki bodo brezplačna.

Letos plačljivo

Ladijski prevoz, ki je zaživel lani, povezoval pa je le ob sobotah in nedeljah, je letos plačljiv, a bodo prevozi na voljo vsak dan, razen ob ponedeljkih, cenik pa bo tak: od Ankarana do Kopra bo treba odšteti evro, za pot od Ankarana do Izole dva, za relacijo Ankaran-Piran se bodo plačali trije evri, vožnja Koper–Izola bo dva evra, pot od Kopra–do Pirana je vredna tri evre, iz Izole v Piran pa se bo plulo za dva evra po osebi v eno smer.

Vkrcavanja

Potniki se bodo lahko na ladjo vkrcali v Ankaranu (pomol pri Valdoltri), Kopru (zunanja obala ob parkirišču na Ukmarjevem trgu), Izoli (pomol pred hotelom Marina) in Piranu (pomol pri rdečem svetilniku).

Uredništvo