Zlati grb Občine Piran v roke prostovoljcu Silvestru Opari

Prejemnik Zlatega grba Občine Piran Silvester Opara z županom Zadkovićem. FOTO: Jadran Rusjan, vir: Občina Piran

Na predvečer občinskega praznika je potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku z naslovom Naša hiša (Casa nostra), ki jo je režiral Pirančan Ivan Loboda. Program je povezovala Karin Sabadin.

 

V uradnem delu je župan Občine Piran Đenio Zadković podelil dve občinski priznanji. Prejemnik Zlatega grba Občine Piran, za dolgoletno prostovoljno delo na področju varstva okolja, ohranjanja narave ter preventive pred naravnimi nesrečami, je Sečovljan Silvester Opara. Grb odličnosti v turizmu za 2022 pa je prejela gostilna Na Burji, za dolgoletno delovanje in viden prispevek k prepoznavnosti kulinarične ponudbe na destinaciji ter za pomemben doprinos k razvoju tradicionalne turistično-gastronomske ponudbe piranskega podeželja. Nagrado je prevzela Oriella Medoš, lastnica in vodja gostilne.

FOTO: Jadran Rusjan

FOTO: Jadran Rusjan

V kulturnem delu programa so nastopili domači glasbeniki in plesalci: Tonja Senčar, Nejc Špeh, Miriam Monica, Plesna šola Swank, Aljaž Lavrič, Erik Flego, Liam Koren, Mladinski pevski zbor O.Š. Cirila Kosmača, Društvo Rosa Klementina. Slavnostna govornica na proslavi je bila prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj.

Vir: Občina Piran