Ženi Janeza Janše in njunima otrokoma neznanci grozijo s smrtjo

Grozilno pismo. FOTO: Nova24TV

Mi jo bomo zaklal ali sikiro obglavili otroke bomo ubili da nebodo nasledniki države Slovenije. J… ti mater“, je napisal neznanec v polomljeni slovenščini v grozilnem pismu, ki ga je poslal v Splošno bolnišnico Celje, kjer je zaposlena žena Urška Bačovnik Janša, že premierja Janeza Janše. Če so sprva grozili premierju Janši in njegovim volivcem, pa se grožnje s smrtjo stopnjujejo na njegove družinske člane – celo otroke. Vse to je verjetno posledica ignorance organov pregona, ki očitno niso resno obravnavali prvih poskusov groženj. Njihovo delo bomo v tem primeru spremljali podrobno in z vso resnostjo.

 

Neznanec je na naslov Splošne bolnišnice v Celju poslal grozilno pismo, v katerem je tako ženi Urški Bačovnik Janša, kot tudi otrokom premierja Janeza Janše zagrozil s smrtjo z obglavljenjem ter umorom njunih otrok.

Na enem papirju je sicer grozilno pismo, drugi pa je zmeden kolaž fotografij in groženj: obraz predsednice SD Tanje Fajon, koalicija KUL, pribor za obglavljanje kokoši, Janševa družina na počitnicah v hribih in sekira.

Žena predsednika vlade Janeza Janše Urška Bačovnik, je prejela pisne grožnje s smrtjo na službeni naslov. FOTO: Nova24TV

Doslej je grožnje s smrtjo prejemal predvsem premier Janša in to zlasti na protestih in pročeljih ljubljanskih ter drugih zgradb, skupaj z vsemi ostalimi žaljivimi zapisi. Ene najpogostejših so se glasile: “Smrt Janši”, “Janša bolnik crkni v mukah”, “Smrt janšizmu” in podobno.

Žena premierja Janše Urška Bačovnik je prejela grožnje s smrtjo. FOTO: Nova24TV

Domen Mezeg/Nova24TV