Zdravstveni minister Poklukar v pismu državljanom: “Bodite solidarni, spoštujte pogoj PCT”

Zdravstveni minister Janez Poklukar. Vir: gov

Minister za zdravje Janez Poklukar pred prihajajočim praznikom vse poziva k odgovornemu vedenju ob obiskih grobov. V pismu, ki ga je naslovil na državljane in državljanke, pojasnjuje, da je to idealna priložnost, da se virus še bolj razširi.

 

Spoštovani,

pred nami je praznični vikend, dan spomina na mrtve, ko se še posebej poklonimo svojim bližnjim in ljubljenim, ki jih žal ni več z nami. To je tudi čas, ko se običajno srečujemo tudi z bolj oddaljenimi sorodniki in znanci. Povsem naravno in prav je, še posebej po sedaj že skorajda dveh turbolentnih letih, da si želimo bližine soljudi. Vendar pa je ravno to odlična priložnost tudi za virus, da še bolj zaokroži in se razmnožuje.

V zdravstvu in stroki nas opozarjajo, da so slovenske bolnišnice resnično preobremenjene, zaradi zdravljenja covidnih bolnikov pa se ukinjajo nekateri drugi programi. Zato je prav, da smo kot družba odgovorni in da naredimo vse, kar je v naši moči, da preprečimo širjenje virusa.

Prosim in spodbujam vsakega posameznika, da ravnamo družbeno odgovorno, da sami zamejimo nenujne stike, še posebej z bolj ogroženimi posamezniki, na primer starejšimi in bolnimi. Bodimo solidarni drug do drugega, pomagajmo si in spoštujemo pogoj PCT.

 S spoštovanjem,

Janez Poklukar

Spletno Uredništvo