Zbor za republiko: Zaradi splavov smo v Sloveniji izgubili več kot 700 tisoč otrok

Fotografiji: Matic Štojs Lomovšek, vir: Nova24TV

Predsednik Zbora za republiko France Cukjati nam je v imenu zbora posredoval izjavo ob letošnjem Pohodu za življenje.  Navedbe objavljamo v celoti (nelektorirano).

“Tudi letošnji Pohod za življenje je odprl vprašanja, ki so bila, so in bodo še dolgo aktualna. Bil je velika in uspešna manifestacija kulture in dostojanstva življenja od spočetja do naravne smrti. Gre za manifestacijo boja za osnovno človekovo pravico biti rojen, odrasti in zaživeti polno življenje, ne pa da je še pred rojstvom zavržen kot odpadek ali industrijska surovina. Pravica do življenja je v Republiki Sloveniji temeljna ustavna pravica brez razlike med rojenimi in še nerojenimi.

Prihodnje leto, leta 2022, bo 70 let od uzakonitve splava v Sloveniji in v tem obdobju smo kot narod zaradi splava izgubili več kot sedemsto tisoč otrok, generacije talentiranih deklic in dečkov, žensk in moških. Torej splav kot holokavst! Pri tem niti ne omenjamo čustvenih travm in trpljenja prizadetih mater, očetov, družin.

Pozdravljamo in podpiramo vse aktivnosti, ki ozaveščajo državljanke in državljane, da splav ob sodobni kontracepciji ne sme biti metoda uravnavanja rojstev, da splav pomeni umor in v večini primerov zločesto izgubo novega ustvarjalnega člana človeške družbe, naroda, države.

Obžalujemo, da kljub tragičnosti načrtovanih splavov v Sloveniji obstaja ali se celo širi naprej mit o upravičenosti in koristi splava, kar se upravičuje z umetno ustvarjeno in popolnoma napačno, nelogično utemeljeno človekovo »pravico žensk, da razpolagajo s svojim telesom«. Sprenevedajo se ali pa niti ne vedo, da tudi nerojeni otrok sme razpolagati, ima pravico razpolagati s svojim telesom. Drugi, nelogičen mit in upravičevanje splava je, da zarodek ni živo človeško bitje že od spočetja dalje. Še več, nekateri tudi menijo, da bi splav bil lahko upravičen tudi v zadnjih mesecih pred porodom ali celo takoj po porodu. Obsojamo to mračnjaško in nazadnjaško, v bistvu proti osebni svobodi usmerjeno kulturo smrti in lažne utemeljitve upravičenosti splava z omejevanjem človekovih pravic samo na nosečo mater, ne pa tudi na živega otroka.

Tisti, ki na tak način zagovarjajo pravice žensk, ne problematizirajo prakse abortivnega lobija, da splavljene zarodke neredko izkorišča kot surovino za kozmetično in farmacevtsko industrijo in v biomedicinskih raziskavah. Tu pa res gre za surovo izkoriščanje žensk za koristi kapitala.

Pomembno je tudi poudariti, da je splav kot poseg škodljiv za zdravje žena in deklet, in preseneča nas, da ginekologi in porodničarji v veliki večini o tem molčijo.

Zagovorniki kulture smrti so organizirali nelegalen, neprijavljen pohod, ki naj bi ustavil Pohod za življenje. To so upravičevali s parolo Ulice so naše, kot da bi bili oni izključni lastniki slovenskih mest in vasi! Obžalujemo, da slovenska policija ni prebila blokade in omogočila, da bi Pohod za življenje 2021 potekal po načrtovani, najavljeni in odobreni trasi ter se končal z zaključno prireditvijo na Prešernovem trgu.”

Image

Spletno uredništvo