Zavrnjena pevka udarila po nacionalni televiziji, se obeta nov škandal?

Vanja Kuštrin se bori za svoj kos odra. FOTO: Facebook

TOLMIN, LJUBLJANA – 32 -letna Vanja Kuštrin iz Tolmina, po podatkih baze avtorjev SAZAS ustvarjalka glasbe in besedil, poje že kakšno desetletje, poleg tega ima še svoje  računovodsko podjetje, ima državne televizije dovolj. Pismo z nacionalne televizije, ki ga je prejela pred petimi dnevi in pod katero se je podpisal Andrej Hofer, urednik oddaje Slovenski pozdrav, jo je očitno zelo razjezilo. Kuštrinova, kateri bojda pravijo princesa slovenske glasbe, bi namreč rada prišla v oddajo Slovenski pozdrav, pa ji tega ne dovolijo. Hofer je v obrazložitvi zavrnitve njenega nastopa s pesmijo Naj vino greje me, navedel, da dajejo “prednost popularnim pevcem in slovenski narodno – zabavi glasbi”. Zakaj ne more v oddajo? “Zaradi nižje kakovosti besedila, dalmatinskega melosa in produkcijskih razlogov.”

 

 

Zavrnilno pismo je objavila na facebooku. FOTO: Zaslonski posnetek

 

Vanja se je odločila, da razkrinka “medijsko hudodelsko združbo”, ki jo kljub “kvalitetni slovenski pesmi”, avtor glasbe in priredbe je Aleš Zibelnik (duo Zibelnik, Sopranos), avtorica besedila pa sama, že leta ne spustijo na odre oddaje, ki jo je državna televizija, tako ljubljansko sodišče, ukradla glasbenikoma Nataliji Verboten in Dejanu Bojiču.

 

Ali gre za kakovostno besedilo, napisano po pravilih slovenskega jezika, in melos, ki s slovenskim izročilom nima nikakršne zveze, presodite sami. Vanja pravi, pesem je slovenska!

 

Postavila se je v bran vsem zatrtim izvajalcem, škandal bo razkrila svetovni javnosti

” Spoštovani g. Andrej Hofer pa kdo ste vi, da boste nas slovenske izvajalce tako ignoriral in zavračal gostovanja v oddaji ??? Ker me že leta zavračate in me NE sprejmete v glasbeno oddajo Slovenski pozdrav na RTV-ju, sem se odločila, da to umazano igro razkrijem vam cenjeni poslušalci in celi slovenski kot svetovni javnosti. Ni prav, kar se dogaja, da samo izbrani, eni in isti glasbeniki nastopajo na RTV Slovenija. Ne bom dovolila, da mi taki ljudje mečejo polena pod noge, ter mi ne dovolijo gostovanja s kakovostnim slovenskim singlom “Naj vino greje me”, priznanih slovenskih avtorjev.
Odločila sem se, da vas bom z letošnjim letom o vseh zavrnjenih umazanih glasbenih dogajanj javno obveščala. Od vas, ki plačujete naročnino RTV-ja in ki vam ni vseeno kaj se dogaja pod predpražnikom RTV-ja prosim za vaše komentarje z besedilom: Vanja v oddaji Slovenski pozdrav,” je svojim sledilcem sporočila Kuštrinova.

 

 

Andrej Hofer, voditelj in urednik. FOTO: RTV Slovenija

 

Ko bo dovolj komentarjev, je sklenila, gre znova do generalnega direktorja Igorja Kadunca, pa naj on odloči, ali bo gostovala. 

Uredništvo