Zastonj bodo odvažali nevarne odpadke

Fotografije: Marjetica Koper

Med 11. in 22. oktobrom bo Marjetica Koper brezplačno prevzela in odpeljala nevarne odpadke iz gospodinjstev. V dvanajstih dneh bo s premično zbiralnico obiskala vseh 22 krajevnih skupnosti v koprski in ankaranski občini. Urnik z odjemnimi mesti bodo uporabniki prejeli skupaj s položnico za odvoz odpadkov v tem tednu.

Občinarji sporočajo, da je nevarne odpadke zaradi lažjega ravnanja z njimi treba oddati v originalni embalaži. Zbirajo se ločeno po skupinah, pri čemer mešanje med odpadki ni dovoljeno. Med nevarne odpadke sodijo baterije ali akumulatorji, odpadna zdravila, kozmetični izdelki, pesticidi, čistila, topila, barve ali laki, različna svetila in motorna ter jedilna olja.

Oddaja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev je za občane brezplačna. Akcija se bo 11. oktobra začela v KS Koper – center in Žusterna, v prvem tednu pa bo premična zbiralnica obiskala še krajevne skupnosti Za gradom, Semedela, Olmo – Prisoje, Škocjan, Vanganel, Bertoki, Pobegi – Čežarji, Sv. Anton, Dekani, Hrvatini, Škofije, Črni Kal ter občino Ankaran.

Vse termine lahko preverite na tej povezavi. Akcija se bo zaključila 22. oktobra, nevarne odpadke lahko sicer celo leto brezplačno oddate na zbirnih centrih Sermin ali Dvori.

“Za vsa dodatna vprašanja lahko pokličete na telefonsko številko 05 66 33 700 ali pišite na elektronski naslov [email protected],” so sklenili.

Vir:ekopercapodistria.si