Zaradi migrantov v zamejstvu tudi porast v preprodaji prepovedanih drog

Aretacije migrantov preprodajalcev prepovedanih drog so postale tedenski dogodki, foto: poliziadistato.it

Italijanska policija ima vse več dela z migranti, ki se med čakanjem na morebitno odobritev azila ukvarjajo tudi s preprodajo prepovedanih drog. Tako so prejšnji teden na podlagi odkritja skoraj četrt kile hašiša odvzeli prostost kar trem migrantom iz Iraka in Afganistana.

Hašiš in tehtnica zaseženi v policijski akciji, foto: poliziadistato.it

V četrtek so policisti na ulici Giorgio Vasari opazili 22. letnega Afganistanca S.H.I., ki je s hitrimi koraki zapuščal eno izmed stanovanjskih hiš. Ob preiskavi so pri njem našli 50 gramov hašiša namenjenega nadaljnji prodaji. Policisti so Afganistanca, ki je bil v preteklosti že obravnavan zaradi preprodaje prepovedanih drog in je bil zanj tudi odrejen ukaz o izgonu iz države, prepeljali v zapor. V preiskavi, ki je nato stekla skupaj s tržaškim tožilstvom, so policisti preiskali stanovanje 24. letnega Iračana M.N., kjer so našli dodatnih 100 gramov hašiša in tehtnico za prepovedane droge.

V okviru preiskave so policisti našli tudi 30. letnega Afganistanca O.J., ki je bil povezan s preprodajo hašiša, ob aretaciji pa so pri njem našli več 10 gramskih paketov hašiša.

Sebastjan J