Žan Mahnič: Predsednica preiskovalne komisije Pašek Šetinc ne deluje po zakonu, ampak po liniji osebnih zamer do Janeza Janše

Poslanec Žan Mahnič. Vir: SDS

Danes je poslanec SDS Žan Mahnič na novinarski konferenci predstavil nepravilnosti pri vodenju preiskovalne komisije pod vodstvom Mojce Pašek Šetinc, poslanke Gibanja Svoboda.

 

Poslanec Žan Mahnič je na začetku novinarske konference poudaril, da smo bili danes ponovno priča eklatantni zlorabi preiskovalne komisije, ki jo vodi Mojca Pašek Šetinc. Povedal je, da je ta preiskovalna komisija namenjena zlorabi zakonov in parlamentarne preiskovalne komisije. “Komisija pod vodstvom Mojce Pašek Šetinc je zahtevala račune Novih Obzorij in vseh, s katerimi je to podjetje poslovalo. Zdaj bi komisija zahtevala še račune vseh, ki so poslovali s podjetji, ki so poslovala z Novimi Obzorji. S to zlorabo želijo priti do bančnih računov gospodarskih družb, ki nimajo nobene veze z državo. Gre za zlorabo preiskovalne komisije” je pojasnil Mahnič.

Dodal je, da se je na današnji seji preiskovalne komisije zgodila zavestna kršitev zakona, saj je predsednica Pašek Šetinčeva njega in poslanca Janeza Magyara razrešila kot člana komisije in ju določila za priči. Po mnenju Mahniča se je to zgodilo, ker sta bila zanjo moteča in ker sta postavljala neprijetna vprašanja.

Poleg poslanca Mahniča in Magyaro je za priče določila tudi Janeza JanšoJelko GodecEvo IrglFranca BreznikaDejana KalohaBranka GrimsaAlenko Jeraj in Jožeta Tanka. Poslanec Mahnič meni, da gre za poslance, ki so glasni in so trn v peti njenemu nezakonitemu vodenju komisije. Meni da je to nedopustno in da je na njihovi strani tudi odločba Ustavnega sodišča RS. V kolikor so pravne možnosti za pritožbo, se bo na odločitev tudi pritožil.

V SDS so sicer že predlagali, da se preiskava razširi na financiranje politične kampanje Gibanja Svoboda preko Odlazkovih podjetij in Vesne Vuković. Predsednico komisije je poslanec Mahnič že pred časom vprašal, če bodo raziskali tudi ta del. Odgovorila mu je, da s tem nima problemov, a je bilo že na zadnji seji rečeno, da ne bi bilo higienično, da bi se to preiskovalo na tej komisiji.

“Prav zato v SDS pripravljamo predlog za ustanovitev preiskovalne komisije, ki bo raziskala odgovornost, kako je lahko prišlo do koncentracije medijev in nastanka Odlazkovega medijskega imperija ter kako se je pretakal denar do Vesne Vukovič in Gibanja Svoboda” je v zaključku novinarske konference dejal Mahnič.

Vir: SDS