Zagorelo v solkanskem hotelu Sabotin

Hotel sabotin. Foto: Booking.com

SOLKAN –  Policija je bila včeraj, ob 21.18 uri, obveščena o požaru v sobi hotela v  Solkanu v mestni občini Nova  Gorica.

Na kraju posredovalo skupno 20 gasilcev JZ GRD Nova Gorica in PGD Nova Gorica, ki so požar v sobi v  prvem nadstropju lokalizirali, pogasili, prezračili in pregledali ter posesali in delno počistili ostale prostore hotela. Soba je bila v omenjenem požaru uničena.

Neposredno ni bil nihče ogrožen, v času požara pa je bilo v hotelu nastanjenih deset gostov in tamkajšnji zaposleni. Vsi gostje in zaposleni so bili evakuirani iz hotela. Požar se ni razširil na ostale dele hotela, saj so gasilci požar v prostoru uspešno lokalizirali in pogasili.

O požaru je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in novogoriško  državno tožilstvo. Na podlagi usmeritev pristojnega Okrožnega državnega  tožilstva policisti PP Nova Gorica primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih in povzročitelju, ki je znan, s pisnim poročilom obvestilo državno tožilstvo v Novi Gorici. Odgovorna oseba lastnika objekta ocenjuje, da je v požaru nastala velika materialna škoda v višini nekaj deset tisoč evrov, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Uredništvo