Zadnji podatki o stanju na mejnih prehodih s Hrvaško

Fotografija je simbolična. Foto: ekopercapodistria

Promet na mejnih prehodih na območju Policijske uprave Koper je danes dopoldan potekal brez večjih čakalnih dob, nekoliko je bil povečan ob vstopu v Republiko Slovenijo. Povečan promet, in s tem daljše čakalne dobe pri vstopu v državo, policisti koprske policijske uprave pričakujejo v popoldanskih in večernih urah ter jutri.

 

Koprski policisti sporočajo, da je bil v petek in soboto popoldan nekoliko povečan promet pri vstopu v državo, predvsem na mejnih prehodih Jelšane, Dragonja in Sečovlje, kjer je bilo občasno potrebno čakati do uro in pol.

 

Čakalne dobe na mejnih prehodih, danes ob 13:00;
Vstop na Hrvaško:
Jelšane: 30 min
Vstop v Slovenijo:
Dragonja: 1 uro 30 min
Sečovlje: 1 uro 30 min

 

Sporočili so tudi, da je promet na naših mejnih prehodih, tako pri vstopu kot tudi ob izstopu, veliko manjši od prometa na primerljiv vikend v avgustu 2019. Na vstopu na mejnih prehodih Jelšane in Dragonja za približno 50 % manj prometa, na izstopu pa tudi do 70 % manj. Na mejnem prehodu Jelšane je bilo včeraj na vstopu skoraj polovica potnikov Slovencev, na mejnem prehodu Dragonja pa so Slovenci predstavljali le približno 20 % delež potnikov.

Na mejnih prehodih je delo policistov organizirano v skladu s pričakovanimi spremenjenimi okoliščinami, potnike pa kljub temu opozarjajo, da se mejna kontrola zaradi doslednega preverjanja določb odloka za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni, nekoliko podaljša. Upoštevati je seveda potrebno tudi omejitve, ki jih predstavlja cestna infrastruktura, pretočnost je namreč na cesti z enim prometnim pasom močno omejena.

“Zato svetujemo, da potniki svojo pot načrtujejo in izvedejo dovolj zgodaj in ne čakajo na ponedeljek popoldne ali zvečer. Policisti nimajo diskrecijske pravice za odločitev glede postopkov za izdajo karantenske odločbe, ko so za to podani pogoji, zato bodo določbe izvrševali dosledno, “je sklenila Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi PU Koper.

Uredništvo