(Zadnje ankete) Logar podporo pridobiva, Pirc Musarjeva jo izgublja

Predsedniška kandidata Anže Logar in Nataša Pirc MUsar. FOTO: Zaslonski posnetek, vir: TV SLO

Kaže, da bo zaključek politične tekme za predsednika republike napet. Uvodna prednost, ki jo je Nataša Pirc Musar uživala pred Anžetom Logarjem, kopni. Vse bolj je jasno, da bodo o zmagovalcu volitev odločali posamezni glasovi. 

 

Raziskave javnega mnenja (naročene s strani Dnevnika in Večera) so še včeraj kazale na rezultat približno 51,2 odstotka glasov za Natašo Pirc Musar in 48,8 odstotkov glasov za Anžeta Logarja. Danes so očitno že zastarele, zadnja anketa namreć kaže, da med kandidatoma skorajda ni več razlike.

Klicni center IP je za medij Gorenjski glas opravil telefonsko anketo, v kateri so priklicali 1399 ljudi iz gorenjske regije. Rezultati kažejo, da bo v gorenjski regiji šlo 43 odstotkov glasov Nataši Pirc Musar, 42,7 odstotka glasov pa Anžetu Logarju.

FOTO: Zaslonski posnetek, vir:gorenjskiglas.si

Po poročanju Spletnega časopisa, ki ga vodi nekdanji urednik Siola Peter Jančič, je Nataša Pirc Musar že nekaj časa v negativni spirali. “Razlika med Natašo Pirc Musar in Anžetom Logarjem se je po raziskavi, ki jo je po agenciji Mediana objavil POPTV, v primerjavi s prejšnjimi raziskavami še zmanjšala. Med opredeljenimi volivci bi Natašo Pirc Musar volilo 53,7 odstotka volivcev, Anžeta Logarja pa 46,3. Med vsemi raziskavami v zadnjem tednu je to najmanjša razlika. Največja je bila v prvi, ki jo je opravila Ninamedia za Mladino, po kateri bi Pirc Musarjevo prejšnji teden volilo celo več kot 60 odstotkov volivcev. Po Valiconu za RTVSLO pa skoraj 56 odstotkov,” je zapisal Jančič.

Gal Kovač, vir:nova24tv.si