Zadet in brez vozniškega dovoljenja prevažal ilegalce

FOTO: Policija

Na območju koprske policijske uprave so policisti v zadnjih štiriindvajsetih urah obravnavali 45 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Deset državljanov Afganistana in prav toliko Pakistancev je v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito, odpeljani so bili v azilni dom v Ljubljano, ostali tujci pa bodo po končanih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

 

Na območju Kubeda so policisti ustavili tudi dve vozili v katerih sta voznika prevažala ilegalne prebežnike. Iz prvega vozila je ob ustavitvi pobegnil voznik in še tri osebe, policisti so tako prijeli samo enega migranta. V drugem vozilu pa je bil prijet voznik in tri osebe. Policisti so ugotovili, da je z vozilom upravljal 35-letni državljan Bosne in Hercegovine, ostale štiri osebe pa so državljani Turčije, ki so v državo vstopili nezakonito.

Voznika so policisti pridržali in bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, vsi ilegalci pa bodo v nadaljevanju vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Policisti so  vozniku odredili tudi hitri test na droge, ki je bil pozitiven na amfetamine, strokovni pregled pa je odklonil. Ugotovili so tudi, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Zoper njega bo podan še obdolžilni predlog.

Policisti PPIU Koper so pri obravnavi ilegalnih migrantov iz Nepala ugotovili, da imata dva v svojih potnih listih ponarejena schengenska žiga belgijskih varnostnih organov. Zoper oba bosta na koprsko okrožno tožilstvo podani ovadbi zaradi kaznivega dejanja ponarejanja listin.

Spletno uredništvo