ZA ZAPRTIMI VRATI: TOŽBA GAŠPARJA MIŠIČA

(Vir: arhiv)

Za zaprtimi vrati in skoraj uro trajajočem poravnavnem sestanku med Gašparjem Gašparjem Mišičem in Luko Koper, sta obe strani odšli s sodišča brez izjav. V tej fazi postopka sta obe strani zavezani k molku. Razumljivo pa je, da se bosta obe strani v postopku še pogovarjali o kompromisih za sporazumno rešitev spora.

Na poravnavnem naroku so danes sodelovali Gašpar Mišič, z odvetnikom Urošem Križancem, in zastopnik Luke Koper Miran Kovačič. Po skoraj uro trajajočem pogovoru, so sodišče zapustili brez izjav za javnost. Razlog za to je zaveza o molčečnosti v času trajanja postopka. Kljub zavezi, pa neuradno to ne pomeni, da strani nista dosegli dogovora, pač pa da se bodo pogovori o možni sporazumni rešitvi tožbe še nadaljevali.

(Vir: arhiv)

Tožba

Bivši predsednik uprave Luke Koper Gašpar Mišič toži Luko Koper zaradi prenehanja delovanja pogodbe o zaposlitvi. Postopek je bil na delovnem sodišču prekinjen po pravnomočni odločitvi višjega sodišča, ki je konec lanskega leta pravnomočno odločilo, da je bil sklep o odpoklicu Gašparja Mišiča s funkcije predsednika uprave aprila 2014 ničen“Nedelovanje uprave”, pa so bili takrat, po besedah predsednice nadzornega sveta Alenke Žnidaršič Krajnc, razlogi za razrešitev Gašparja Mišiča.

Mnenje Gašparja

Ko je višje sodišče izdalo pravnomočno sodbo, je za Delo Gašpar Mišič izrazil mnenje, da bi mu morala Luka izplačati osebne dohodke za dobo celotnega preostalega petletnega mandata, kar bi znašalo od 700.000 do 800.000 evrov.

L.F.