Za vikend po dozo zdravega smeha v Portorož

Smeh je pol zdravja in glede na katastrofalno stanje slovenskega zdravstva ste ta vikend vabljeni na zdravo dozo smeha v Portorož, kjer bo potekal že 7. HIT Stand up festival. V treh dneh festivala vas bodo tako nasmejali komiki iz Slovenije (Boris Kobal, Martina Ipša, Tin Vodopivec, Janez Usenik, Klemen Bučan, Željkić & Željudin), Hrvaške (Marina Orsag) in Srbije (Raša Nestorović in Nenad Stefanovski).

Letos bo festival prvič potekal na Obali in sicer med 28. in 30. oktobrom na odru hotela Slovenija v Portorožu, nastopi pa se bodo odvijali vsak dan festivala od 20:30 ure dalje. Vse tri dni festivala vas bodo vsak večer zabavali trije komiki, ki bodo nastopali v svojem maternem jeziku.

Festival Hit Stand up je bil prvič organiziran leta 2010 v Križankah v Ljubljani, naslednje leto so ga izpeljali na tržnici v Mariboru. Leta 2014 je festival v Mariboru prerasel v tridnevnega in na njem so nastopili tudi nekateri najboljši komiki iz Slovenije, Srbije in Hrvaške. Aprila 2015 se je tridnevni festival Hit Stand up selil  tudi v BIH, v Kulturni center Gradiška, kjer tudi postaja tradicija. Oktobra 2016 je Hit Stand up ponovno obiskal Maribor, letos pa se bo festival prvič odvijal na Obali.

Sebastjan J