Za Slovenijo ni mesta v skupini V4

Migranti, ki na Malti čakajo na prerazporeditev v notranjost Evropske Unije, pet jih bo sprejela Slovenija, foto: facebook

Četverica držav višegrajske skupine, ki je v preteklosti že nasprotovala evropski politiki odprtih vrat in bila za to tudi sankcionirana, kljub nasprotovanju zahodnih držav vztraja pri bojevanju proti neomejenim migracijam, katerim smo bili priča v zadnjih nekaj letih in se seveda še vedno množično dogajajo.

Slovenija izgublja zaupanje članic V4, foto: facebook

Države V4 pa seveda tudi budno spremljajo dogajanje znotraj Evrope in na podlagi odločitev ter ukrepanja posameznih držav tudi tvorijo svojo zunanjo politiko. Nedavno se je na socialnih omrežjih teh držav, natančneje v skupini V4 Poročilo pojavil prispevek, v katerem so podrobno opisali zmotno slovensko politiko odprtih meja za migrante.

Slovenija bo sprejela samo 5 migrantov iz Malte, vendar je tukaj govora o principu. Dokler bodo evropske vlade nudile zatočišče migrantom, katere sprejemajo zunanje države EU-ja, se bo krog migracij nadaljeval.
Tako sprejemanje pošilja napačni signal tihotapskim kriminalnim združbam ter migrantom, ki še čakajo na vdor v Evropo.
Dokler se bo tak krog migracij toleriral, se bo tudi število migrantov povečevalo.
Slovenija bi se morala osredotočiti na varovanje svojih meja in deportacijo migrantov, ki ilegalno prečkajo slovensko schengensko mejo prek balkanske migrantske poti. Sprejemanje naziva “tranzitna država” ne pripomore k reševanju evropskega migrantskega vprašanja. Saj so migranti, ki so nezakonito vdrli prek evropskih meja še vedno tu.
Število migrantov, ki jih je ujela Italija iz balkanske migrantske poti se je v letu 2018 potrojilo, po uradni italijanski policijski statistiki pa se je tudi število tihotapcev podvojilo.
Vdor v Evropo prek balkanske migrantske poti je dosegel vrhunec v lanskem letu med Julijem in Oktobrom, glavni prišleki pa prihajajo predvsem iz Pakistana in Afganistana, sledijo jim migranti iz Alžirije, Bangladeša, Irana, Iraka, Indije, Maroka, Sirije in Turčije.
Kljub poskusom italijanske obmejne policije, da zavaruje svojo mejo pred vdorom migrantov, ki ilegalno vstopajo prek evropskih meja, kaj Slovenija počne za preprečitev vstopa mladih militantnih moških na evropska tla? Nova slovenska vlada se, kot prejšnja dobrika Bruslju in išče njegovo potrditev, vendar s svojo politiko sprejemanja migrantov ogroža ostale članice EU-ja, ki temu niso naklonjene, ob enem pa posledično Slovenija pripomore k ustvarjanju evropskega migrantskega problema.

V4 Poročilo

Kljub željam premnogih Slovenk in Slovencev, da bi Slovenija našla svoje mesto v tej skupini V4, kamor se počasi približujeta tudi Avstrija in Italija, pa nas njihove prvotne članice zaradi leve politike Šarčeve vlade in Cerarjeve pred njim ne vidijo v svoji družbi. Na Slovenijo gledajo kot na nezanesljivo partnerico pri varovanju evropskih meja, kar seveda vpliva tudi na gospodarsko politično sodelovanje. Ravno verjetna odpoved sodelovanja Madžarske pri gradnji II Tira in umik kapitalskega vložka 200 milijonov €  je ena izmed posledic slovenske politike sprejemanja migrantov in klanjanja Bruslju, ki že kaže negativne posledice na slovensko gospodarstvo.

Uredništvo