Za predsednico države bo kandidirala psihoanalitičarka Nina Krajnik

Dr. Nina Krajnik. Vir: Slovensko društvo za lacanovsko psihoanalizo

Psihoanalitičarka Nina Krajnik je napovedala kandidaturo za predsednico države. Slednjo je napovedala na družabnem omrežju facebook,  prav tako uradno predstavitev kandidature, ki bo v ponedeljek, 27. junija, v dvorani Slovenske matice. 

Krajnikova je ob prvi najavi kandidature zapisala, da je zagovornica politike, ki ne izhaja iz svetovno nazorskih delitev, ali dispozitivov moči enih proti drugim.

Slovenska javnost jo je dodobra spoznala, ko je opravila odmeven intervju z novinarjem nacionalne radiotelevizije Jožetom Možino. Po intervjuju se je na njo vsul plaz kritik predvsem z leve strani, saj je razkrila ozadja tako psihoanalitičarske stroke kot tudi t. i. levih privatizerjev. Medtem ko je v prvem primeru psihoanaliza privatizirana s strani filozofa Slavoja Žižka in njegovih sodelavce, je navedla Krajnikova, gre pri slednjih menda predvsem za notranjo shizmo, ki bi se še vedno radi predstavljali kot komunistični revolucionarji, a tega ne morejo več početi, saj da so naredili prav to, zoper česar se borijo. V sumljivih okoliščinah privatizirali javno lastnino.

Nina Krajnik je doktorica filozofije in slovenska lacanovska psihoanalitičarka. Svojo prvo zaposlitev je dobila kot svetovalka danski veleposlanici v Ljubljani. V okviru svojega akademskega dela se posveča raziskavi odnosa med psihoanalizo, znanostjo in umetnostjo. Kot je zapisala v svoji najavi kandidature, je tudi prva, ki je začela uvajati filozofijo za predšolske otroke v vrtcu.

Tekmice
Kandidaturo je do sedaj napovedala odvetnica Nataša Pirc Musar, pa tudi nekdanja ambasadorka Marta Kos, sestra Draga Kosa, ki bo kandidirala pod barvami Gibanja Svoboda. O kandidaturi naj bi razmišljala tudi Ljudmila Novak, nekdanja predsednica NSi.

Vir: Nova24tv.si/ Andrej Žitnik