Za obnovo 258 metrov ceste v Dekanih občina odštela 135 tisoč evrov

Fotografije: ekopercapodistria.si

Koprska občina je sklenila prvi del rekonstrukcije ceste od središča vasi do športnega parka Dekani, kar je naneslo dobrih 135 tisočakov. Z 258 metrov dolgega odseka ceste so delavci odstranili zgornji ustroj ceste, jo preplastili, in vzdolž cestišča zamenjali 255 metrov obstoječega vodovoda. Na novo so uredili tudi 22 hišnih priključkov.

 

Prometna varnost naj bi bila zdaj večja, izboljšala naj bi se prevoznost cest, krajani pa bodo lažje dostopali do hiš. Naložba je brez davka vredna 135.162,37.

Družba CPK, d. d., je moral zaradi dotrajanosti in številnih poškodb na vozišču odstraniti zgornji ustroj ceste, jo preplastiti, zamenjati 255 metrov obstoječega vodovoda dotrajanih azbestno-cementnih cevi in na novo urediti 22 hišnih priključkov, sporočajo s koprske občine.

Kmalu naj bi obnovili še 260 metrov dolg odsek ceste, ki vodi proti središču vasi, zgradili bodo 245 metrov vodovoda in 26 hišnih priključkov. Razpis za izbiro izvajalca naj bi bil še ta mesec, dela pa končana predvidoma poleti.

Druge faza rekonstrukcije bo skupaj z davkom znašala okoli 118.960 evrov.

Uredništvo/Vir: Ekopercapodistria