Za nadkritje koprske tržnice 820 tisoč evrov

Nadkritje koprske tržnice. Fotografije: MOK

Mestna občina Koper bo predvidoma do konca junija prihodnje leto poskrbela za nadkritje mestne tržnice in na ta način izboljšala pogoje za delo branjevk in branjevcev. Občina, ki je vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja podala že januarja, je za to naložbo v proračunu predvidela 820.000 evrov. Če bo šlo vse po načrtih, bodo dela začeli jeseni. Na tržnici sicer trenutno potekajo geomehanske raziskave tal, ki bodo zaključene predvidoma do konca tega tedna.

 

Na koprski tržnici trenutno potekajo geološko-geomehanske raziskave tal. Delavci, ki v teh dneh sondirajo teren, bodo pridobili vzorec sestave tal, na podlagi katerega bo izdelano geomehansko poročilo, ki bo osnova za izbiro načina temeljenja nadstrešnice. Občina bo namreč na odprti del tržnice namestila fiksno kovinsko konstrukcijo, ki ne bo vpeta v zdajšnji objekt tržnice.

S koprske občine sporočajo, da so v fazi pridobitve gradbenega dovoljenja, po pridobitvi PZI dokumentacije bo sledil javni razpis za pridobitev izvajalca. Dela naj bi začeli jeseni, sklenili pa jih bodo še pred junijem 2022. MOK je za to naložbo zagotovila 820.000 evrov brez davka.

Vir: Ekopercapodistria