Z vašim podpisom pobude bodo regije s slovenskimi narodnimi skupnostmi deležne evropskih sredstev

Foto: Facebook/Goriška si

Pobudniki prosijo za podporo pri evropski državljanski pobudi za enakost regij in trajnost regionalnih kultur.

Državljanska pobuda “Evropska kohezijska politika za enakost regij in trajnost regionalnih kultur« zahteva, da kohezijska politika Evropske unije s posebno pozornostjo obravnava regije, ki jih odlikujejo nacionalne, etnične, kulturne verske in jezikovne značilnosti. Če bo pobuda uspešna, bodo regije s slovenskimi narodnimi skupnostmi – Koroška, ​​Goriška, Tržaška – deležne dodatnih sredstev EU.

Glavni cilji

Za take regije, vključno z geografskimi območji brez upravnih pristojnosti, bi bilo treba preprečevanje gospodarskih zaostankov, zagotavljanje trajnostnega razvoja ter ohranjanje pogojev za ekonomsko, socialno in teritorialno kohezijo izvajati na način, ki bo omogočal ohranjanje teh posebnih značilnosti. V ta namen morajo imeti take regije enake možnosti dostopa do različnih skladov EU in zagotoviti jim je treba ohranjanje značilnosti in ustrezen gospodarski razvoj, da se s tem podpre razvoj Unije in ohrani njena kulturna raznolikost.

V Sloveniji potrebujemo 6.000 podpisov

Organizatorji so zbrali milijon potrebnih podpisov, toda za uspeh te pobude mora biti do 7. novembra letos dosežen tudi kriterij števila podpisov v najmanj sedmih državah članicah EU. V Sloveniji je prag za dosego tega cilja šest tisoč zbranih podpisov.

Zato organizatorji prosijo, da prispevate svoj podpis pod pobudo in še, da jo posredujete v podpis tudi svojim družinskim članom, prijateljem in znancem.

Svoj podpis lahko prispevate na povezavi
https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Uredništvo