Z odpiranjem šol in vrtcev bodo koprska parkirišča v bližini vzgojno-izobraževalnih ustanov spet plačljiva

KOPER – Mestna občina Koper bo na parkiriščih v bližini vzgojno-izobraževalnih ustanov, ki se za nekatere odpirajo v torek, ter na nekaterih drugih priljubljenih parkiriščih znova uvedla plačljiv parkirni režim. 

 

V ponedeljek, 25. januarja, začne veljati v parkirnih hišah pod Osnovno šolo Koper in Areno Bonifika ter na parkirišču pod Slavnikom v Podgorju.

S 1. februarjem bo treba spet plačati parkiranje za tržnico, vključno z makadamskim delom parkirišča, ob Olimpijskem bazenu, na Ukmarjevem trgu, Severna obvoznica 3 in 4, pri Banki ter Zeleni park 1 in 2. Za parkiranje bo treba plačati tudi na parkirišču Nova ulica v Semedeli in pri Osnovni šoli Antona Ukmarja.

Nekatera parkiršča do nadaljnjega brezplačna

Do nadaljnjega bo parkiranje brezplačno na parkiriščih Ob stadionu 1 in 2, Ob atletskem stadionu 1 in 2, Za Barko 1 in 2, vseh parkiriščih na Ulici 15. maja, P+R ob Kolodvorski in v Semedeli, Ob mandraču in v Žusterni in Pod deteljico pri Marjetici Koper ter vseh parkiriščih izven mesta.

V sredo, 27. januarja, bodo spet odprli  prodajno mesto Marjetice Koper pri zapornicah na parkirišču za tržnico. Hkrati sporočajo, da bodo imetnikom splošnih abonmajev parkiranja, ki zaradi ukrepov niso mogli koristiti vnaprej plačane storitve, veljavnost abonmajev podaljšali.

Nič več celoletnih pogodb po 15 evrov mesečno

Sicer pa, navaja MOK, ostaja cena splošnega abonmaja nespremenjena, 20 evrov na mesec za občanke in občane, 30 evrov za druge uporabnike. Česar pa občani ne bodo veseli je, da nimajo več možnosti sklenitve celoletne pogodbe, po kateri je bila cena abonmaja znižana na 15 evrov mesečno.

Uredništvo/Vir: Ekopercapodistria