Z jaguarjem vozil prehitro, v prometni nesreči poškodovanih sedem ljudi

FOTO: ZGRS Sežana

V petek ob 19.40 je 61-letni voznik osebnega avtomobila znamke jaguar s povečano hitrostjo peljal od Senožeč proti Divači, kjer je pripeljal do popolne zapore odseka avtoceste. V nesreči je bilo poškodovanih sedem ljudi.

 

V levem ovinku je z zadnjim desnim delom osebnega avtomobila trčil v pokončno zaporo in izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je zaradi tega pričel bočno drseti v smeri vožnje, takrat je z zadnjim delom avtomobila trčil v zadnji del pred njim vozečega osebnega avtomobila znamke VW golf, ki ga je vozil 29-letni Ljubljančan. Avtomobil je nato z drsenjem nadaljeval čez levi prometni pas in pas za vožnjo v nasprotni smeri ter čelno trčil v kovinsko varnostno ograjo. Po trku ga je odbilo desno v smeri vožnje, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo Peugeot boxer, ki ga je nasproti pravilno vozil 53-letni državljan Bosne in Hercegovine.

V prometni nesreči je bilo poškodovanih sedem oseb, od teh sopotnica v vozilu povzročitelja huje. 61-letnika bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

“Številna prometna signalizacija na relaciji, po kateri se je pripeljal, je namreč opozarjala na to, da se približuje delovišču in da je promet kanaliziran po dveh prometnih pasovih na nasprotno smerno vozišče,” so zapisali policisti.

Spletno uredništvo