Z 240 kilometri na uro bežala pred policisti, torbo s konopljo odvrgla kar na avtocesto

Fotografija je simbolična. FOTO: PU Novo Mesto

Iz koprske policijske uprave poročajo, da so policisti specializirane enote za nadzor državne meje prejšnjo sredo ob 18.50, na avtomobilski cesti Koper – Ljubljana, pri redni kontroli prometa zaustavljali osebni avtomobil znamke Audi A7 italijanskih registrskih številk. 23-letni Italijan in Ukrajinec sta sprva bežala pred njimi do 240 kilometrov na uro, ko sta odvrgla torbo s konopoljo na cesto, sta ustavila.

 

Audi je z veliko hitrostjo peljal v smeri Ljubljane. Približno 1500 m pred izvozom za počivališče Studenec sta policista vozilo prehitela ter ga s pomočjo dvižne table začela ustavljati z modrimi lučmi in napisom »stop police«.

Voznik ni zmanjšal hitrosti in je z vožnjo pospešil, prehitel civilno službeno vozilo policije, ter pričel z visoko hitrostjo voziti v smeri Ljubljane. Policista sta zapeljala za njim ter pri tem vklopila modre luči in sireno. Voznik pa je hitrost še povečal in vozil s hitrostjo med 220 km/h in 240 km/h.

Z nezmanjšano hitrostjo je nadaljeval mimo izvoza za Postojno, potem pa je sopotnik približno 200 metrov od uvoza na avtocesto pri Postojni sopotnik iz avta odvrgel nahrbtnik črno oranžne barve.

Ko se je znebil torbe, je ustavil

Voznik je po tem dogodku, po približno 500 metrih zmanjšal hitrost ter nakazal, da bo vozilo ustavil, kar pa je storil šele na počivališču Ravbarkomanda. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozilo vozil 23-letni državljan Italije, v vozilu pa je bil kot sopotnik 23-letni državljan Ukrajine s stalnim prebivanjem v Italiji

Policisti so opravili ogled kraja, kjer je bil odvržen nahrbtnik, pri tem pa je bilo ugotovljeno, da so se v nahrbtniku nahajale štiri plastične vrečke za vakumsko pakiranje, v katerih je bilo skupno 890 g prepovedane droge konoplje.

Nadaljnji postopek so prevzeli koprski kriminalisti, ki so jima zaradi utemeljenega suma prometa s prepovedanimi drogami na kraju odvzeli prostost. V petek sta bila privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Koper, ki je za oba osumljenca odredil pripor.

Grozi jima do deset let zapora.

Spletno uredništvo