Vse več Nemcev posega po strelnem orožju za samozaščito

Die Welt je nedavno objavil raziskavo, katera je bila opravljena na podlagi policijskih poročil vseh 16 nemških dežel.

Tako raziskava, kot Nemški policijski sindikat opozarjajo, da vse več Nemcev posega po ročnem orožju za samozaščito pred migranti.

Povod posilstva migrantov za Silvestrovo v Kölnu

Za razliko od nemških politikov je nemška javnost doživela streznitev glede migrantov že leta 2015, na Silvestrovanju v Kölnu, kjer so migranti izvedli vsaj 24 uradnih posilstev in številne rope, ter napade na Nemce. Nemška policija posledično beleži vse več zahtev po izdaji dovoljenj za nošenje strelnega orožja.

Še leta 2014 je imelo dovoljenje za nošenje osebnega orožja samo 260 tisoč Nemcev. Ta številka se je že Januarja 2016 povzpela na nekaj čez 300 tisoč izdanih dovoljenj. Do konca leta 2017 pa se je številka izdanih dovoljenj za nošenje strelnega orožja povzpela na 557 tisoč.

Trenutno je v obtoku v Nemčiji okrog 5,4 milijona različnih tipov strelnega orožja. To pa pomeni, da je kar 66 Nemcev na 1000 prebivalcev oboroženih.

Nemški policijski sindikat priznava težave

»Od dogodkov v Kölnu na Silvestrovo leta 2015, se vse več Nemcev počuti ogrožene. Povečana izdaja dovoljenj za nošenje orožja v zadnjih letih kaže na to, da bo morala nemška policija opraviti veliko dela, da si bo ponovno pridobila zaupanje državljank in državljanov.« je ob objavi raziskave povedal Oliver Malchow, predstavnik sindikata nemških policistov.

Uredništvo