Vse o naročanju na cepljenje proti covidu-19

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Medtem ko je Velika Britanija že začela s cepljenjem proti covidu-19, EU čaka, da regulator odobri prvo cepivo, kar naj bi se zgodilo pred koncem meseca. V sloveniji bo cepljenje proti covidu-19 brezplačno, tudi za tiste brez zdravstvenega zavarovanja. Najprej bodo cepili v domovih za starejše ter zaposlene v zdravstvu.

Slovenska vlada je pričela z zbiranjem interesa za cepljenje proti covidu-19. Tega izkažete tako, da oddate vlogo na portalu eUprava. Vlogo se lahko odda z uporabo svoje e-identitete ali brez nje.

Vlogo se lahko odda v naslednjih korakih: Na strani e-uprava.gov.si izberete kategorijo AKTUALNO, potem možnost ZBIRANJE INTERESA ZA CEPLJENJE PROTI COVID-19 in kliknete napis eUprava. Zatem izberite  Vloga za prijavo interesa za cepljenje proti COVID-19 – z uporabo e-identitete (če imate digitalno potrdilo) ali Vloga za prijavo interesa za cepljenje proti COVID-19 – brez uporabe e-identitete, če nimate elektronskega potrdila. Nadaljujete s klikom na ZAČNITE POSTOPEK.

 

Vlogo brez uporabe e-identitete lahko oddajo tudi tisti, ki sicer ne uporabljajo portala e-uprava. Uporabniki morajo ročno vpisati vse zahtevane podatke, po oddaji vloge pa dobijo potrdilo, ki ga je možno natisni. Tisti, ki navedejo telefonsko številko mobilnega aparata, bodo po oddaji vloge prejeli SMS.

E-maribor/Uredništvo