Vrtec Mornarček Piran: Nov oddelek s prilagojenim programom za malčke s posebnimi potrebami

FOTO: Občina Piran

Vrtec Mornarček Piran je v sodelovanju z Občino Piran s šolskim letom 2022/2023 odprl nov oddelek s prilagojenim programom za predšolske otroke s posebnimi potrebami. Oddelek deluje v prostorih enote Barčica v Portorožu, prostori pa so prilagojeni potrebam in zmožnostim otrok.

“V vrtcih piranske občine in tudi v ostalih občinah slovenske Istre smo v zadnjem obdobju zaznali možnost za vzpostavitev razvojnega oddelka – oddelka s prilagojenim programom, v katerem se otrokom prilagodi organizacija in način izvajanja programa ter zagotovi dodatna strokovna pomoč, da bi s tem hitreje razvili vse svoje potenciale v območju svojega razvoja,” so zapisali na spletni strani piranske občine.

V minulem tednu je tako potekala predstavitev delovanja novega oddelka, ki so se je udeležili predstavniki Občine Piran in Občine Izola, ravnatelji in svetovalni delavci ter predstavnici razvojne ambulante z vključenim Centrom za zgodnjo obravnavo otrok s posebnimi potrebami Koper. Ogledali so si prostore in delo v oddelku s predstavitvijo dejavnosti in specialno pedagoških pristopov.

Ob zaključku srečanja je novi oddelek obiskal župan Občine Piran Đenio Zadković ter izrazil podporo zaposlenim vrtca za njihova prizadevanja pri delu z najbolj ranljivo populacijo. Obenem se je zahvalil vsem, ki so s svojim delom prispevali k odprtju oddelka.

Spletno uredništvo, vir: Občina Piran