Voznik je peško oplazil z ogledalom, padla je v globino in na kraju umrla

Gasilci in gorski reševalci so lahko le še odnesli truplo. FOTO: GRC Ajdovšina

PREDMEJA – Včeraj ob 14.50 uri, se je na regionalni cesti izven Predmeje v občini Ajdovščina zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

 

V nesreči sta bila udeležena 45-letni voznik osebnega avtomobila in 51-letna peška, sporočajo z novogoriške policijske uprave. V prometni nezgodi je peška, po poročanju Primorskih novic naj bi bila iz Nove Gorice, izgubila življenje.

Prometni policisti so ugotovili, da je bil vzrok nesreče na Ajdovskem vožnja preblizu desnemu robu vozišča voznika osebnega avtomobila. 45-letnik (Primorske novice poročajo, da naj bi bil domačin) je vozil po regionalni cesti iz Lokavca proti Predmeji, tam, kjer vozišče poteka v klanec navzgor, v ožino in levi nepregledni ovinek, se je voznik srečeval z drugim osebnim avtomobilom, bele barve,  neznanih registrskih številk in neznane znamke, ki je vozil v nasprotni smeri.

Na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov 45-letni voznik ni vozil na takšni  oddaljenosti od desnega roba, da bi promet potekal varno in neovirano, sporočajo policisti. V tistem trenutku je po njegovi desni strani ob robu vozišča iz smeri naselja Predmeja v  koloni hodila skupina petih pešcev, kot zadnja v vrsti je hodila nesrečna peška.

Voznik osebnega vozila je z desnim vzvratnim ogledalom zadel peško. Po oplaženju je Novogoričanka posledično izgubila ravnotežje in padla čez kamniti zid višine 0,60 metra v  globino 30 metrov pod nivojem vozišča ter na kraju tragične nesreče podlegla telesnim poškodbam.

O nesreči s smrtnim izidom so policisti obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo  na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnice. Vozniku avtomobila je bil v postopku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini. Povzročitelja prometne nezgode bodo kazensko ovadili.

Poleg policistov postaje prometne policije Nova Gorica in PP Ajdovščina ter reševalcev NMP iz ZD Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in gorski reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina.

Letos je to druga prometna nesreča s smrtnim izidom na Severnem Primorskem, oba umrla sta bila pešca. Pred približno štirimi tedni je voznik kombija v Ajdovščini na cesti proti Vipavi trčil v 68-letnega pešca, ki je hodil po cesti.

Uredništvo