Volilna pravila

Vir: Občina Pivka

Skladno z  zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila spremljanja volilne kampanje ob volitvah v državni zbor RS, ki bodo 24. aprila 2022.

 

V času volilne kampanje, ki se je začela 30 dni prej in se bo končala 22. aprila 2022 opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo spletni portal v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja v zvezi z volitvami.

Uredništvo bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, ki brez dvoma pomeni sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljeni na spletni strani primorska24.si.

Portal bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni izvajalec, metodologija in naročnik raziskave.

Spletno uredništvo